Grønn asparges er godt, men hvit asparges dere, det er helt sjukt digg. Jeg gjorde et forsøk på å spise ut av kjøleskapet i feriehuset før jeg dro, så det ble det en superenkel rett med danske asparges, hylleblomst-beurre blanc, sprøstekt spekeskinke og karse. En perfekt forrett eller lett sommermiddag.
Forrett til 2/middag til 1
Du trenger:
-1 bunt hvite asparges
-2 skiver god spekeskinke
-litt karse
–beurre blanc
-nykvernet pepper
1. Lag beurre blanc, oppskrift her. Den kan fint avkjøles og stå kaldt i kjøleskapet i en uke. Bare varm sausen opp igjen i vannbad.
2. Skrell aspargesen fra tuppen og nedover. Dampkok i 2-3 minutter.
3. Stek spekeskinke i en varm og tørr panne til den blir sprø. La den avkjøles litt før du smuldrer det over aspargesen. Hell på masse saus og litt nykvernet pepper. Topp med karse.
God sommer!