Hylleblomstsaft

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMan kommer liksom ikke unna å lage hylleblomstsaft når man er omgitt av svarthyllbusker over alt. Det er spesielt mye av det her på Fyn, men det er da nok å ta av hjemme også. Svarthyllen blomstrer til litt uti juli, så løp av gårde på slang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hylleblomstsaft:
-ca 40 hylleblomstklaser
-3 liter vann
-300 g rørsukker
-4 sitroner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Klipp bort blader og unødvensig stilker. Skyll blomstene godt for å få bort eventuelle kryp.

2. Ha hylleblomst, sukker, vann og sitroner i skiver i en gryte og kok opp. Trekk av varmen og rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl blandingen.

3. Sett gryta et kjølig sted i 2-3 dager for at saften skal trekke. Sil så bort blomster og sitron og ha over på rene flasker eller glass.

Tips: man kan også bruke feks kokosblomstsukker slik vi gjorde i Kolonihagen i fjor. Eller man kan bruke sommerhonning eller agavesirup.

Saften blandes ut i vann, ca 1 del saft til 4 deler vann. Det er også godt å blande ut saften i kullsyrevann så blir det en slags limonade. Eller man kan blande litt i champagnen (etter tips fra Vinstudinen)! Saften holder seg en uke eller to i kjøleskapet, men man kan fint fryse ned saften så har man litt sommer utover høsten og vinteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svarthyllskuddene smaker supergodt, og kan spises som de er eller friteres! Det er visst vanlig her i Danmark, men jeg har ikke prøvd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAServer med en sitronskive! Jeg laget jo såklart alt for mye saft til å klare å drikke opp på to uker, så i går satt jeg i hagen og drakk saft til himmelen ble slik:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er ferien på Fyn og Julies danske feriekjøkken over. Jeg har sjekket ut av feriehuset som jeg fikk låne av Novasol og VisitDenmark, og nå skal jeg være et par dager i favorittbyen min København før jeg drar tilbake til hverdagen og noen skikkelig spennende møter. I neste uke lanserer jeg dessuten den nye bloggen min, og deres ønsker har blitt hørt. Gleder meg til å vise dere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.