Man kommer liksom ikke unna å lage hylleblomstsaft når man er omgitt av svarthyllbusker over alt. Det er spesielt mye av det her på Fyn, men det er da nok å ta av hjemme også. Svarthyllen blomstrer til litt uti juli, så løp av gårde på slang!
Hylleblomstsaft:
-ca 40 hylleblomstklaser
-3 liter vann
-300 g rørsukker
-4 sitroner
1. Klipp bort blader og unødvensig stilker. Skyll blomstene godt for å få bort eventuelle kryp.
2. Ha hylleblomst, sukker, vann og sitroner i skiver i en gryte og kok opp. Trekk av varmen og rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl blandingen.
3. Sett gryta et kjølig sted i 2-3 dager for at saften skal trekke. Sil så bort blomster og sitron og ha over på rene flasker eller glass.
Tips: man kan også bruke feks kokosblomstsukker slik vi gjorde i Kolonihagen i fjor. Eller man kan bruke sommerhonning eller agavesirup.
Saften blandes ut i vann, ca 1 del saft til 4 deler vann. Det er også godt å blande ut saften i kullsyrevann så blir det en slags limonade. Eller man kan blande litt i champagnen (etter tips fra Vinstudinen)! Saften holder seg en uke eller to i kjøleskapet, men man kan fint fryse ned saften så har man litt sommer utover høsten og vinteren.
Server med en sitronskive! Jeg laget jo såklart alt for mye saft til å klare å drikke opp på to uker, så i går satt jeg i hagen og drakk saft til himmelen ble slik:
Nå er ferien på Fyn og Julies danske feriekjøkken over. Jeg har sjekket ut av feriehuset som jeg fikk låne av Novasol og VisitDenmark, og nå skal jeg være et par dager i favorittbyen min København før jeg drar tilbake til hverdagen og noen skikkelig spennende møter. I neste uke lanserer jeg dessuten den nye bloggen min, og deres ønsker har blitt hørt. Gleder meg til å vise dere!
4 Kommentarer