Bisonbiff med chimichurripoteter og coleslaw

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn av dagene jeg var på Fyn dro jeg til Ditlevsdal bisonfarm. Tilfeldigvis ligger Europas største bisonoppdretter like i nærheten av feriehuset jeg bodde i. Vi kjørte inn til de opptil 1300 kg-tunge dyrene med traktor og vogn. Ganske nervepirrende! Men mer om det senere. For jeg fikk med meg en bisonbiff hjem til Julies danske feriekjøkken. Bison er kanskje ikke så vanlig her i Norge, men det er bare å bytte det ut med storfekjøtt i denne oppskriften. Selv om kjøttet er langt fra likt! Bisonkjøtt har nemlig et helt spesielt næringsinnhold – det er magrere enn kyllingkjøtt! Men det smaker ganske likt storfekjøtt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift til 2

Bisonbiff med chimichurripoteter og coleslaw:
-2 stk bisonbiff på ca 200 g
-1/2 rød spisskål evt 1/4 rødkål
-1/2 hvit spisskål
-2 ss majones
-1 ss rømme eller crème fraîche
-1 ss sitron
-salt og pepper
-karse til topping
-300 g nypoteter
-et par ss chimichurri

1. Del nypoteter i to og dampkok dem i 10-15 minutter til de er møre. Skyll dem under iskaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen. Bland sammen med chimichurri.

2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill hardt i to minutter på hver side. La kjøttet ligge på indirekte varme i 10-15 minutter. Kan eventuelt stekes i grillpanne i et par minutter, og så inn i stekeovn på 170 grader i 10 minutter.

3. Mens kjøttet stekes lager du coleslaw. Del kålen i to og kutt i tynne, tynne strimler. Rør sammen majones, rømme eller crème fraîche og sitronsaft. Bland inn kålen. Smak til med salt og pepper. Toppes med litt karse, for den ekte danske stemningen!

bisonHjælp!

Kjøttet er sponset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.