Pop-up osterestaurant

osteriet pop up osterestaurantI går var jeg på en osterestaurant. Altså, en restaurat med ost(!). Det er Tines egen matsatsning Osteriet som åpner en pop-up osterestaurant hvor tre kokker lager retter med ost basert på forslag fra internett. Konseptet heter Osteriet utforsker, og er en videreføring av nettstedet Osteriet som er laget av og for osteelskere.

I går var jeg og et knippe andre bloggere invitert for å teste menyen, før de i dag åpner for alle og enhver. Det er åpent i dag og imorgen, og det er helt gratis! Førstemann til mølla. Restauranten ligger i dette søte, gule huset.

osteriet pop up osterestaurantLangbordet i andreetasje var dekket, det var levende lys og veldig god stemning. Vi hadde innsyn rett inn på kjøkkenet hvor kokkene sto og laget maten.

osteriet pop up osterestaurantI førsteetasje har de åpnet en ostebutikk hvor man kan handle med seg ost. Her finner du Tine-oster man ikke får kjøpt i butikken. Tre år lagret norvegia, og to år lagret edamer for eksempel.

osteriet pop up osterestaurant

Før maten fikk vi smakt på osten «x», en ost som kanskje kommer for salg i løpet av 2017 eller 2018. Veldig gøy å få smake på et produkt så tidlig i fasen. Vi fikk også smake på Norvegia i forskjellige faser. Først den vanlige som er i butikken, som er lagret i tre måneder. Så en som er lagret i tre år (den er best) og til slutt en som er lagret i fem år. Da synes jeg osten har «gått over» og får en merkelig emmen bismak av tre.

osteriet pop up osterestaurantOstejenta koser seg

osteriet pop up osterestaurantFørste rett vi fikk servert var en kremet kantarellsuppe med kremost. Jeg får ikke nok av kantarell, så det var en bra start på måltidet.

osteriet pop up osterestaurant

Andre rett var en pærepuré med blåmuggost som var fryst og smuldret i tørris, toppet med pecannøtter, balsamico og karse. En veldig god kombo, sev for en som ikke er sååå glad i blåmugg.

Etter denne retten fikk vi servert et superdigg ostesmørbrød, men da var det blitt så mørkt at jeg ikke klarte å få tatt et fint bilde av det. Dere får rett og slett sjekke det ut selv! I ostesmørbrødet var det 3 år lagret norvegia, syltet chili og chorizo.


Til dessert fikk vi en brunostkrem med digge kaneltoastbiter, toppet med en trollkrem som også var fryst og smuldret i tørris. Desserten var overraskende lite søt, og det var veldig bra. På dette tidspunktet hadde jeg spist så mye ost at jeg ikke klarte å spise opp alt. Så en liten heads up om å kanskje ikke smake på så mye ost nede i butikken før måltidet som jeg gjorde.

Veldig bra gjennomført av kokkene som kun hadde fått utdelt råvarer og beskjed om hva som måtte være i kombinasjon på bakgrunn av forslagene fra internett. Rettene var supergode, selv om jeg personlig kanskje synes ostesmørbrødet burde kommet før pæreretten som føltes mer som en dessert. Anbefaler å stikke innom i løpet av dagen eller morgendgen for en opplevelse litt utenom det vanlige. Eller bare for å kjøpe med deg digg ost.

Osterestauranten ligger i det gule huset i Øvregate 7 og er åpen fredag 30. september fra 15-19 og lørdag 1. oktober fra 11-17.

Se mer informasjon om eventet her.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.