Nypotetene er her, og de av dere som kjenner meg vet at jeg ELSKER potet. Nå er tida for å spise potetsalat til middag (jeg har 25 oppskrifter på potetsalat her).
Her for leden laget jeg en grønn potetsalat med årets nypoteter og chevre. Den spiste vi på verandaen sammen med ovnsbakt spisspaprika med koriander og digge oliven.
Potetsalat med chevre:
500 g små nypoteter
200 g grønne bønner
100 g ruccola
1 fennikel
100 g chevre
Dressing:
1 ss dijonsennep
1 ss flytende honning
1 ss god eddik
1 ss sitronsaft
1 dl god olivenolje
salt og pepper, smak til!
1 håndfull finhakket dill
Fremgangsmåte:
1. Kok eller damp nypotetene, ca 10-15 minutter. Sjekk med en spiss kniv når de er ferdige. Pass på at de ikke blir overkokt. Avkjøl litt og del dem i to.
2. Kutt av stilkfestet på de grønne bønnene og kok eller damp dem i 30 sekunder. Skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Det er digg at det er litt tyggemotstand i bønnene.
3. Bland potetene og bønnene sammen med ruccola og finsnittet fennikel. Del chevre i biter og bland sammen.
4. Lag dressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene. Hell over salaten og vend inn. Topp med litt ekstra pepper.
Min favorittsommermat er enkel mat som dette man kan spise på verandaen i kveldssola med et glass god vin.
2 Kommentarer