Ost til middag

ostOkei, nå er det høst. Det kan jeg si med sikkerhet, for nå fryser jeg på hodet hver gang jeg går ut. Men det jeg liker aller best med høsten er at det er enda koseligere å drikke vin og spise mat med venner. Og her er min favoritt over alle favoritter – ost til middag.

Ost til middag er faktisk helt innafor spør du meg, og kanskje det beste tipset når man ikke har lyst å lage mat og kanskje er litt blakk? Be alle gjestene om å ta med en ost og et tilbehør hver, og du ender antakeligvis opp med tidenes ostefat (og restefest!). For det er alltid for mye ost.

Denne ostemiddagen ble til her for leden og besto av Munkeby (rødkittost), Kraftkar (blåmugg), Morbier (kumelksost med askestripe), Chèvre (hvit geitost), Gruyere (fast kumelksost) og den der oransje som jeg ikke husker hva heter men som var utrolig god. Etter at bildet ble tatt kom det en Mancego (fast geitemelksost) til bordet også. Fiken, pistasjnøtter, druer, fersken, miniplommer fra en hage og masse digg syltetøy og chutney var det også.

Kunne ikke vært en mer perfekt middag!

5 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.