Hasselback søtpotet med miso

hasselback søtpotet

Dette er en sånn rett jeg skulle ønske ble litt penere, for det smaker definitivt bedre enn det ser ut. Hasselbackpoteter er jo alltids digg, men hasselback søtpotet er enda bedre! Her er en variant med miso- og soya, men man kan jo også fylle søtpoteten med mer klassisk fyll som ost, hvitløk og urter?

Hasselback søtpotet:
-2 medium søtpotet
-2 ss misopaste
-4 ss soyasaus
-1 ss flytende honning
-1 ss revet ingefær
-1 lime
-1 håndfull koriander til topping

Fremgangsmåte:
1. Legg søtpoteten mellom to spisepinner, så blir det mye enklere å skjære i tynne skiver uten at kniven går helt gjennom. Skjær begge søtpotetene i jevne tynne skiver – nesten igjennom.

2. Rør sammen misopaste, soyasaus og flytende honning. Rasp ingefær og limeskall, rør inn sammen med limesaften og resten av marinaden.

3. Legg søtpotetene i en ildfast form og pensle marinaden over og innimellom skivene. Dekk til formen med aluminiumsfolie.

4. Stek ved 200 grader i 20 minutter, før du tar av folien og steker videre i 15-20 minutter.

5. Når søtpoteten er helt mør tar du den ut av ovnen og drysser litt hakket koriander over. Spis som en egen liten rett, eller som tilbehør til noe annet digg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.