Hva er egentlig bedre enn vaffel og mimosa på søndager? Dette er en tradisjon jeg prøver å holde ved like, for de søndagene pleier å være de aller beste. Søte vafler er digg, men salte vafler er enda bedre. På forrige vaffel og mimosa-søndag laget vi en variant med hummus, asparges, parmesan og dill.
Vaflene er både glutenfrie og kan enkelt gjøres laktosefrie. De blir knasende sprø og skikkelig gode.
Vaffel med asparges:
Gir 3-4 vafler
-25 g smør
-1 egg
-1 dl melk (laktosefri)
-50 g rømme (laktosefri)
-1/2 ts bakepulver
-7 ss maisenna
-en klype salt og pepper
-litt finraspet parmesan
Topping:
-4 ss hummus
-1 pakke aspargestopper
-1 ss smør
-50 g parmesan
-1 håndfull dill
-sitronolivenolje
Fremgangsmåte:
1. Start med å smelte smøret, mens du pisker sammen egg, melk og rømme. Rør inn smøret.
2. Pisk inn bakepulver, maizenna, salt og pepper. Rør til slutt inn parmesan. La røren svelle 10 minutter.
3. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern, og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
4. Stek aspargestoppene i smør, gjerne i en jernpanne, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Dander vaflene med hummus, aspargestopper, revet parmesan og dill. Topp med litt sitronolivenolje.
2 Kommentarer