Gastromé – Aarhus

gastrome

Foto: Anne Valeur

I vår var jeg på en veldig koselig liten tur til Aarhus med Visit Denmark i forbindelse med at SAS har startet med en direkterute fra Oslo. På programmet var det diverse mat og kultur, noe Aarhus er veldig bra på. Turens høydepunkt var middag på Gastromé, som har én stjerne i Guide Michelin.

gastrome

gastrome

gastrome

Gastromé ligger i Rosengade i Latinerkvarteret, hjertet av Aarhus. Restauranten ble åpnet i 2014 av Søren Jakobsen og William Jørgensen, og fikk allerede året etter én stjerne i Guide Michelin.
Restauranten er lys og lun, og intim med bare 40 sitteplasser.

gastrome

gastrome

gastrome

gastrome

Måltidet startet med bobler og seks typer snacks. Elsker snacks! Det var røkt ost og skinke, en veldig god snack med sopp, fish&chips, kamskjell og tartar. En veldig bra start på et langt måltid.

gastrome

gastrome

Første rett var en heftig skalldyrbisque med krabbe og brunet smør. Med crunchy topping vi helte på selv. Hadde så lyst til å spørre om mer.

Så kom det en utrolig god rett med fløyelsmyk tunfisk, rognkjeksrogn, grapefrukt og olivenolje. Veldig frisk og syrlig. En rett helt ulik jeg noen gang har fått tidligere. Vinen vi fikk til denne retten var en Verdejo Rueda 2016 fra Menade, Spania.

gastrome

Neste på menyen var slettvar med jordskokk og hvit trøffel. SÅ MYE SMAK. Til den drakk vi Amira Avondale chenin blanc 2010 fra Sørafrika.

gastrome

Allerede her begynte jeg å bli alvorlig mett. Mitt største problem med mangeretters måltider. Men denne retten med sprø potet, blåskjell og tang var utrolig god og velbalansert. Med en vilt god saus. Til denne retten fikk vi en Gewurtztraminer, Alto Tramin Kellerei 2014.

gastrome

Etter veldig mange gode fisk- og skalldyrretter kom de litt tyngre kjøttrettene og rødvinen. Først ut en rett med duebryst, rødbet og gryn. De fleste rundt bordet likte denne retten, men jeg følte den dessverre ikke i det hele tatt. Det ble for mange tunge, jernaktige elementer. Det kom en veldig god Barbera D’Alba ‘Serra de Gatti 2016 til.

Etter dueretten kom det en liten rett med foiegras, brioce og kirsebær. Spiser ekstremt sjeldent foiegras, men denne var god. Til denne drakk vi en portvin fra Quinta D. Maria. Bra match.

Så kom det en tung og fet rett med biff, sellerirot, beinmarg og mer foiegras. Litt for fett for min del, og dessuten var jeg så mett på dette tidspunktet at jeg hoppet litt over denne retten. Vinen vi fikk til var en Malbec 2014, Pulenta estate fra Mendoza, Argentina.

gastrome

Før dessertene var det ‘øllebrød’ og Langres-ost. Og en veldig god petnat; piu-piu fra Fio Wein, Tyskland.

Første dessert var med epler, karamell og hvit sjokolade. Eplene ble flambert i en dansk eplelikør av Ingrid Marie-epler, som vi også drakk til.

gastrome

Andre dessert var frisk og lett med marengs og sitron. Og dill! Til den fikk vi en søt, men velbalansert Riesling kabinett 2011, Ürziger Würzgarten.

gastrome

Etter å ha spist på Gastromé satt jeg igjen og tenkte på at jeg skulle ønske flere turte å bryte den klassiske måltidsoppbyggingen med lette fiskeretter i begynnelsen og tunge kjøttretter mot slutten. Jeg oppleveler gang på gang å ikke orke kjøttrettene mot slutten. Jeg synes rettene med fisk og skalldyr var helt nydelige, men kjøttrettene hang ikke helt på grep for min del. Bisquen og alle sausene var helt fantastiske. Dessertene og vinparingene var spennende og bra. Og ikke minst atmosfæren og servicen. Til å være så mye mat og vin er det også rimelig priset.

Mer fra Aarhus kommer snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.