Denne oppskriften går under kategorien ekstremt rask og enkel mat. Jeg har som regel alltid disse ingrediensene tilgjengelige. I tillegg til å være en rask og enkel rett er den utrolig digg! Jeg synes røkelaks er aller best når den er lett oppvarmet som her, eller på pizza.
Jeg har bruker glutenfri spagetti fra Sopps, og den smaker akkurat som vanlig spagetti. Det kunne lunsjgjesten min bekrefte. Om du ikke spiser glutenfritt bruker du bare vanlig spagetti, eller din favorittype.
Oppskrriften passer som lunsj eller middag for to personer
Pasta med røkelaks:
-200 g (glutenfri) spagetti
-1 ss olivenolje
-1 dl fløte
-25 g parmesan
-150 g røkelaks
-1 håndfull dill
-1/4 sitron
-1 klype salt og pepper
-2 ss rogn
Fremgangsmåte:
1. Kok spagettien som anvist på pakken. Sil av kokevannet og ha spagettien tilbake i kjelen sammen med litt olivenolje.
2. Tilsett fløte og ha varmen på nesten aller laveste hakk. Rasp parmesan oppi og bland godt sammen.
3. Skjær røkelaks i strimler og grovhakk dill. Bland dette sammen med pastaen. Rør rundt til fløten tykner.
4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server med en en klatt rogn på toppen!
3 Kommentarer