Shakshuka

Sponset produkt: Victorinox

shakshuka

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker helgefrokoster. Søndagsfrokost er kanskje de aller beste. Da har man litt bedre tid til å prøve noe nytt eller lage litt mer tidkrevende retter. Jeg elsker posjerte egg, men det er liiitt stress å lage. Denne varianten av posjerte egg er superenkel, og ikke minst veldig mettende og god.

Shakshuka er en klassisk frokostrett i det nordafrikanske og jødiske kjøkken. Det er rett og slett egg posjert i en spicy tomatsaus, ofte med paprika og andre godsaker. Det finnes mange varianter av denne retten, både enkle og mer avanserte. Jeg liker godt å tilsette kikerter eller hvite bønner for en ekstra mettende variant. Alt blir jo bedre med smeltet ost, så jeg topper den med litt parmesan. Du kan også bruke vanlig gulost, eller smuldret fetaost på toppen. Jeg elsker koriander, men du kan også toppe den med persille eller mynte.

Denne oppskriften er beregnet for to. Beregn to egg per person om dere er skikkelig sultne.

Shakshuka:
-1 liten løk
-1 hvitløksfedd
-1 rød chili
-1 ss nøytral olje
-1/2 squash
-2 røde spisspaprika
-10 cherrytomater
-1 ts oregano
-1 ts paprikapulver
-1/2 ts spisskummin
-1 klype salt og pepper
-2 ts sukker eller flytende honning
-1 boks hermetiske hakkede tomater
-1 boks hermetiske kikerter eller hvite bønner
-3-4 egg
-1 håndfull revet parmesan
-1 håndfull frisk koriander

shakshuka

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm nøytral olje i en jernpanne til medium temperatur og surr blandingen til det er mykt og blankt.

2. Del squash og paprika i tynne staver. Del cherrytomatene i fire. Ha det oppi panna og stek til det får litt farge og tomatene faller sammen.

3. Tilsett krydderet – oregano, paprikapulver, spisskummin, salt, pepper og sukker eller flytende honning. Bland godt sammen før du tilsetter en boks hermetiske hakkede tomater.

4. Skyll kikerter eller hvite bønner godt før du har det oppi panna med resten. Bland godt sammen.

5. Lag små groper i sausen og knekk eggene oppi gropene. Skru ned temperaturen til lav+ og la det stå til eggehvitene har satt seg. For at det ikke skal svi seg i bunn kan du bruke en tynn stekespade til å røre litt rundt mellom eggene og langs kanten.

6. Topp pannen med revet parmesan og finhakket koriander.

shakshuka

Den fine stekespaden i rosentre har jeg fått i gave fra Victorinox!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.