Chiasyltetøy

chiasyltetøy

Nå om dagen har jeg et tømme alle skap og skuffer-prosjekt. Det inkluderer fryseren også. Å kunne lage et helt måltid av ting man allerede har føles som gratis mat. Det er lurt å sjekke datomerkinger av og til, og rydde plass til nye ting.

En ting jeg alltid har rester av i fryseren er frosne bær. Bær kan jo alltids brukes i smoothie, men de kan også bli til et sunt og godt syltetøy. Syltetøy trenger definitivt ikke like mye sukker som kjøpesyltetøy har for å smake godt. Chiafrø gjør at syltetøyet tykner. Dette chiasyltetøyet trenger heller ikke å kokes, så denne oppskriften er både megarask og enkel.

Jeg brukte en blanding av moreller og blåbær i denne oppskriften, men alle typer bær kan brukes. Du kan selvfølgelig bruke friske bær hvis du har det!

Chiasyltetøy:
-300 g bær
-2 ss honning eller agavesirup
-2 ss chiafrø

Fremgangsmåte:
1. Tin bærene hvis du bruker frosne bær.

2. Ha bærene i en blender sammen med søtning og chifrø.

3. Kjør blenderen til bærene er most. Ha det over i syltetøyglass og sett det kaldt.

Chiasyltetøy er godt sammen med ost, på havregrøten eller bare som pålegg på godt brød.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.