Frokostbolle med røkt ørret

frokostbolle ørret

Denne frokosten gir deg garantert en god start på dagen! Røkt ørret passer utmerket sammen med sopp, spinat, potet og et smilende egg. Har du potetrester igjen fra middagen går det enda raskere å lage denne frokostretten.

Oppskriften er utviklet for Lerøy

4 porsjoner

Ingredienser:
200 g småpoteter
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
4 egg
1 ss smør
200 g aromasopp eller champignon
200 g babyspinat
2 pakker/160 g røkt ørret

Fremgangsmåte:
1. Varm ovnen til 220 grader. Del potetene i mindre biter. Bland sammen med olivenolje, salt og pepper i en ildfast form. Stek i 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte og litt gylne i kantene.

2. Kok opp vann og skru ned temperaturen så det såvidt koker. Legg eggene forsiktig ned i vannet. Gjør klar en bolle med isbiter og kaldt vann. Ta eggene ut av vannet etter 7 minutter og legg dem oppi isbadet for å stoppe kokeprosessen. Når eggene er avkjølt kan du skrelle dem.

3. Smelt smør i en stekepanne. Del aromasoppen i fire og stek dem til de er gylne. Tilsett spinaten og rør rundt til den faller sammen. Krydre eventuelt med litt salt og pepper.

4. Bland poteten sammen med soppen og spinaten. Fordel i fire boller. Del røkt ørret i mindre biter og fordel jevnt i bollene. Del eggene i to og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.