Tilbehøret til julematen er kanskje det aller beste. Jeg elsker hvertfall julerødkål. Det er ingen grunn til å ikke lage denne selv, for det er utrolig enkelt. I tillegg blir det så mye bedre hjemmelaget enn i posene man varmer opp. Har du dårlig tid på selve dagen kan tilbehøret fint lages et par dager i forveien, for så å bare varmes opp til julemiddagen.
I denne varianten bruker jeg fennikel i tillegg til rødkålen og epler. Det gjør den litt ekstra smakfull. Den irrgrønne fennikeldusken er dessuten fin å pynte med mot den lilla kålen!
Julerødkål med fennikel
- ca 700 g rødkål
- 1 liten fennikel
- 1 rødt eple
- 2 – 2,5 dl kraft
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Finsnitt rødkål og fennikel. Ønsker du en veldig myk julerødkål kan du bruke en mandolin. Jeg liker å kutte det i litt tykkere strimler for å få litt mer tyggemotstand.
- Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet i tynne skiver.
- Legg rødkål, fennikel og eppleskivene lagvis i en kjele.
- Hell på 2 dl kraft. Jeg bruker kjøttkraft, men grønnsakskraft kan også brukes. Gi det et oppkok før du skrur ned temperaturen.
- Tilsett sukker, eddik, salt og pepper. La det småputre ved lav varme under lokk i 30-40 minutter. Pass på underveis at det er nok kraft til at det ikke tørrkokes. Tilsett eventuelt litt mer kraft underveis.
- Når du har fått ønsket konsistens smaker du eventuelt til med litt mer sukker, eddik, salt eller pepper.
Her finner du en samling med mine beste juleoppskrifter
Pingback: Julebrunch - Julies Matblogg