Ingefærshot er en reddende engel for såre halser og forkjølelser i vinter. Denne er så god at du kan drikke en god del av den, og den smaker like godt varm som kald. Du trenger ikke nødvendigvis å ha en juicepresse for å lage ingefærshots. Denne er nemlig bare kokt og silt. Enkelt og greit!
Oppskriften gir 1 liter
Ingefærshot:
-250 g ingefær
-2 epler
-1/2 økologisk siton
-1 liter vann
-4-5 ss honning
Fremgangsmåte:
1. Vask ingefæren godt og del den i skiver. Du trenger ikke å skrelle ingefæren.
2. Skyll eplene og del dem i i fire båter. Fjern frøene.
3. Legg ingefær og eplebåtene i en gryte. Skvis sitronsaft over, og hell på vann.
4. Gi det et oppkok før du skrur ned temperaturen og lar det småputre videre en liten time.
5. Sil bort eplene og ingefæren. La det avkjøle seg litt før du tilsetter honning. Avkjøl helt og hell over på rene flasker.
Holdbar ca en uke i kjøleskap!
Pingback: Hilde – Ingefærshot