Mine tanker om pensjon og sparing

I samarbeid med Harvest

Foto: Brand Studio

Før jul skrev jeg en liten oppdatering på gründertilværelsen og delte mine beste tips for gründere og frilansere. Siden det har jeg også fortalt litt om min økonomiske situasjon til E24, og det kan du lese her!

Som jeg forteller i intervjuet hadde jeg i fjor en liten alderskrise, hvor jeg innså at jeg kommer til å bli minstepensjonist om jeg ikke gjør noe med saken. Sjokket gjorde at jeg begynte å spare til pensjon.

Etter litt om og men har jeg (og pappa, min konsulent) konkludert med at siden jeg er i en litt usikker økonomisk situasjon funker det best for meg å spare til pensjon i fond heller enn vanlig pensjonssparing. Grunnen til dette er at om det skulle oppstå en situasjon hvor jeg trenger penger er det alltids mulig å ta dem ut fra fondet, i motsetning til pengene du har på vanlig pensjonssparekonto.

Jeg har nylig begynt med langsiktig sparing i Harvest, så veldig spennende er det ikke foreløpig. Under er det to eksempler på hvordan det kan se ut om 20 år med to forskjellige sparebeløp.

Innskudd 10 000 og månedlig spareavtale på 1000 kr: Samlet sparebeløp er 262 000 kr og forventet beløp du sitter igjen med etter 20 år sparing i Harvest er 448 538 kr (etter skatt).
Innskudd 10 000 kr og månedlig spareavtale på 500 kr: Samlet sparebeløp er 136 000 og forventet beløp du sitter igjen med etter 20 år sparing i Harvest er 239 786 kr (etter skatt).

*Vi har hensyntatt skjermingsfradrag, gevinstbeskatning på 30,59% og forventet fremtidig avkastning på 5,75%. Vi har ikke hensyntatt inflasjon.Og slik kan det altså se ut om 40 år, hvis jeg sparer 1500 kroner i måneden, kan jeg sitte igjen med et samlet sparebeløp før skatt og inflasjon på 2.697.424 kroner den dagen jeg går av med pensjon. Dét er gøy det!

Lett å komme i gang

hjemmesiden til Harvest kan du enkelt se hvordan ditt regnestykke vil se ut ved å endre på sparebeløp og hvor mange år du ser for deg å spare. Av og til hjelper det med en visualisering.

Det er veldig lett å komme i gang med sparingen – det tok meg ikke mer enn fem minutter fra jeg gikk inn på hjemmesiden til min første investering var gjort. Det er også enkelt å sette opp et fast sparebeløp som automatisk blir trukket hver måned.

Alt i alt synes jeg Harvest er lett å sette seg inn i, det er lett å komme i gang med sparingen og å følge følge med på investeringen via nett eller på mobilen.

Det var min lille oppfordring til å komme i gang med sparingen, enten du er selvstendig næringsdrivende, gründer, frilanser, vanlig arbeidstaker, student eller bare er en som vil spare litt til fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.