Skreisesongen er rett rundt hjørnet, og jeg anbefaler å spise så mye som mulig av denne ekstra gode og saftige torsketypen mens du har muligheten! Denne raske og enkle hverdagsoppskriften har jeg utviklet for Lerøy.
Det tar kun en halvtime å lage, og den er akkurat passe spicy. Curryen er dessuten proteinrik, med både fisk og kikerter. Jeg topper curryen med sprøstekt aubergine og sprø sukkererter for litt knas.
Er det ikke skreisesong kan du fint bruke vanlig torsk!
Oppskriften gir to porsjoner – 30 minutter
Rød curry med skrei:
-100 g ris
-400 g skrei
-1 ts salt
-1 ss nøytral olje
-1 rød chili
-2 hvitløksfedd
-1 ss revet ingefær
-2 ts rød currypaste
-1 boks kokosmelk
-1 ss soyasaus
-1/2 lime
-1 spisspaprika
-1 boks hermetiske kikerter
-1 liten aubergine
-1/2 ss nøytral olje
-200 g sukkererter
-1 håndfull frisk koriander
Fremgangsmåte:
1. Start med å koke ris som anvist på pakken.
2. Del skreifiletene i passelige biter, ca 4×4 cm. Strø litt salt over. Dette er for at fisken skal holde seg fast og fin under koking.
3. Finn frem en stor, dyp stekepanne og varm oljen.
4. Finhakk chili og hvitløk. Rasp ingefæren. Surr dette et par minutter i oljen sammen med currypaste til det begynner å lukte godt.
4. Tilsett en boks kokosmelk, soyasaus og en skvis lime. Bland godt sammen.
5. Del spisspaprika i tynne skiver. Sil av laken fra kikertene. Legg det oppi sammen med skreibitene. La det putre over medium varme i ca 15 minutter, eller til fisken er helt hvit og kokt.
6. Mens curryen koker deler du aubergine i små terninger. Sprøstek det i en annen panne i litt olje. Ha bitene oppi curryen sammen med sukkererter helt mot slutten.
7. Server curryen sammen med ris og topp med hakket koriander.
2 Kommentarer