Breakfast quesadilla

Breakfast quesadilla, eller frokost-quesedilla (klinger best å engelsk igrunn) er min nye frokostfavoritt. Jeg elsker middag til frokost, og quesadilla blir en perfekt frokost med noen små justeringer. Bytt ut det klassiske fyllet med myk eggerøre, bønner og smeltet ost.

Server sammen med avokado og salsa for den beste starten på dagen, enten det er en travel hverdag eller en lat og sen helgefrokost. Det tar nemlig ikke så lang tid å lage.

Breakfast quesadilla er perfekt å lage med overskuddsingredienser fra en tacomiddag. Bytt ut avokado med guacamole om du har det.

Oppskriften gir 2 porsjoner – ca 20 minutter

Ingredienser:
-2 medium størrelse torilla
-2 egg
-1 klype havsalt
-1/2 ts nykvernet pepper
-1 ss salsa evt 1 ts chilisaus
-1 dl ferdigkokte svarte bønner
-1 ts smør
-1/2 løk
-50 g revet ost
-1 håndfull frisk koriander
-1 avokado
-1/2 lime
-salsa til servering

Fremgangsmåte:
1. Finn frem en stor stekepanne, gjerne i jern. Varm pannen på middels temperatur, og stek tortillaene lett på hver side mens du gjør klar resten.

2. Visp sammen egg, salt, pepper og salsa eller chilisaus.

3. Skyll bønnene og bland sammen med eggeblandingen.

4. Varm smør i den lille stekepannen. Finhakk løk og surr dette til det er mykt. Stek eggerøren med bønner sammen med løken over middels temperatur i 2-3 minutter.

OBS. Eggene skal bare være såvidt ferdig og kan være ganske bløte siden det skal fortsette å steke i quesadillaen.

5. Grovrasp osten og fordel den utover halve tortillaen mens den ligger i den store stekepannen. Fordel halvparten av eggerøren over osten. Ha litt frisk koriander over og topp med litt mer ost før du bretter tortillaen i to over fyllet. Gjør det samme med den andre tortillaen.

6. La quesadillaene steke i et par minutter før du forsiktig snur dem og steker videre et par minutter på andre siden. Når osten er smeltet og tortillaen gyllen er det klart!

7. Del avokado i tynne skiver og skvis limesaft over. Server quesadilla sammen med avokado og salsa.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.