Min duft


Det er utrolig lenge siden jeg har skrevet om parfyme. I det siste har jeg tenkt litt på å blåse liv i skjønnhetskategorien her igjen, og i den anledning tenkte jeg å skrive litt om mitt siste parfymekjøp.

Zarkoperfume er et lite, dansk parfymemerke som håndlager og tapper alle parfymene sine i Danmark. En ganske kortreist parfyme – jeg kjøpte min sist jeg var i København.

MOLéCULE 234.38 minner ikke om noen annen parfyme jeg har luktet på før, så den er ikke den enkleste å beskrive. Denne parfymen har et stort duftmolekyl som hovedingrediens. 234.38 er rett og slett nummeret på molekylet. Den består ellers av kun basenoter, i motsetning til tradisjonelle parfymer som stort sett bygget opp med topp-, hjerte- og basenoter.

Det litt spesielle med denne parfymen er at hovedingrediensen, duftmolekylet, ikke lukter noe særlig før det kommer i kontakt med huden. Det reagerer på dine egne feromoner, og utvikler seg på huden i løpet av 10 timer. Kroppstemperatur, luftfuktighet og humør påvirker også hvordan denne parfymen lukter. Det er derfor nesten helt umulig å si hva den kommer til å lukte for deg.

På meg lukter den litt gammelt bibliotek, varme krydder, skog og mose. Men av og til føles den også ganske floral. Det er en ganske sensuell, tung og mørk duft, men den føles likevel lett på huden. Som sagt, dette er jo veldig individuelt da siden den utvikler seg forskjellig fra person til person. Noen er også helt immun mot duftmolekylet den er bygget på og kan ikke lukte denne parfymen i det hele tatt. Dette er med andre ord en parfyme du burde teste litt før du kjøper den.

Zarkoperfume MOLéCULE 234.38 – a love affair er unisex og kan kjøpes på for eksempel Kicks (adlink).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.