Oslos beste lunsjbuffet

Foto: Anne Valeur

Endelig har det dukket opp et sted med bra lunsjbuffet i Oslo! Dette er et konsept jeg har savnet. Det er ganske vanlig i spesielt Sverige og Finland fra før av. Bedriftskantiner som allerede har god kapasitet åpner opp for vanlige gjester i lunsjen, og tilbyr bra og rimelig mat du kan plukke selv.

Det er nettopp dette Restaurant Haakon gjør. Mandag til fredag mellom 11 og 13:30 kan du droppe inn i Haakon VII´s gate 2 og spise lunsjbuffet for 175,-

F

Restaurant Haakon er drevet av Dugurd kantiner og Lava Oslo. Her finner du en grønn og bugnende buffet med flere typer ferdige salater og grønnsaksretter, masse forskjellig norsk ost og skinke, digg surdeigsbrød med pisket smør og et par forskjellige varmretter å velge mellom. Alt er laget fra bunnen av, her er det ikke noen ferdigmat å finne. Mye av maten er økologisk, men de fokuserer heller på å bruke de beste råvarene i sesong fra kvalitetsprodusenter.

Det er forskjellig tema i kantinen hver dag, så den dagen jeg spiste der var det asiatisk vri på varmmaten med koreansk tynnribbe. Så digg! I tillegg plukket jeg et par forskjellige salater, soyamarinert fylt egg og bakt aubergine. En dag i uka er det fisk på menyen, og av og til har de omakase. Her er det ingen fare for å gå lei av maten.

Definitivt et sted å stikke innom i lunsjtider når man er i sentrum. Det ligger mellom rådhusplassen og Aker brygge, og i det området finner jeg aldri noe bra, raskt og enkelt å spise. Dropp inn eller book bord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.