Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker er så digg, og ikke minst så enkelt. Man kan sylte omtrent hva som helst, men her er noen av mine favoritter. Blomkål, reddik og minigulrot. Syltelaken kan smakssettes med forskjellige krydder og urter så blir det litt ekstra spennende.

Før du sylter er det viktig at glass er sterilisert og at alle råvarer er helt rene. Jord og bakterier er ikke digg. Den enkleste måten å sterilisere glass er å sette de i ovnen på 100 grader i 10-15 minutter. Ellers kan du koke dem i en stor gryte.

Syltelake lages på denne måten:
Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.

Jeg har smakssatt blomkålen med litt salt og økologisk sitronskall. Reddiken er syltet med hele peppekorn. Minigulroten har blitt smakssatt med frisk dill og et par skiver ingefær. Her er det faktisk bare å prøve seg frem med det du har tilgjengelig.

Grønnsakene smaker digg og er fortsatt litt sprø etter et par timer til et døgn døgn, men de kan også stå i flere uker på kjøkkenbenken. De vil få mer smak og bli mykere jo lenger de står.

Syltede grønnsaker er det beste å dyppe i hummus, som ingrediens i en salat og som tilbehør til tung mat. De får en frisk smak som passer til det meste.

Husk at det ikke er sterilt hvis du har brukt et usterilt redskap til å ta ut grønnsaker av syltelaken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.