Grønn dressing

Dette dere, er livets dressing. Den kan brukes til ALT. Synes den er så god at en helt enkel salat med bare hjertesalatblader og litt finsnittede grønnsaker blir helt magisk. Kaller den bare grønn dressing, men den kan også brukes som en dipp! Ansjosfiletene er det som gjør den så god. Det tilfører litt salt og umami, men gir ikke noen fiskesmak. Avokadoen kan droppes, men det er den som gjør dressingen så kremete.

Bruk de urtene du liker best. Selv synes jeg kombinasjonen av gressløk, persille og koriander blir en perfekt, allsidig dressing. Andre gode kombinasjoner er basilikum, dill og mynte. Av og til lager vi en med bare koriander som passer perfekt til taco. Ellers er det veldig godt å bruke en med dill som base i en grønn potetsalat med varmrøkt laks. Mulighetene med denne grønne dressingen er uendelige.

Grønn dressing

  • 3-4 ansjosfileter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss syltet jalapenos
  • ½ sitron, saft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 håndfull gressløk
  • 1 håndfull persille
  • 1 håndfull koriander
  • 1/2 avokado
  • 1 dl majones
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor eller blender. Kjør til dressingen er jevn og kremete. 

Kan oppbevares et par dager i kjøleskap.

Håper jeg ser mange av deres grønn dressing-varianter i sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.