Foto: Alexander Benjaminsen and Svein Kjøde
For en liten stund siden jobbet jeg som assistent for kokkekarla, eller Karla Siverts som hun jo heter. Karla er årets bondelagskokk og hadde fått i oppdrag å lage maten til bygdefesten på kongsgården, avslutningsfesten til Økouka. Food studio var også involvert, og du kan lese mer om dagen og se flere bilder fra de flinke fotografene her.
Sammen med Karla, Kristin og Masayo preppet vi mat på Smalhans dagen i forveien. Det er så gøy å være litt på ekte restaurantkjøkken av og til. På selve dagen var også Jan Robin fra Hitchhiker med. Vi hadde et provisorisk utekjøkken hvor vi tilberedte og la opp all maten. Da det ble mørkt laget vi mat i stearinlys. Det var kaldt, men så utrolig gøy. Inne på låven koste gjestene seg med delematen vår og naturlig vin fra NonDos. Da all maten var servert laget Astri og Ben fra Tim Wendelboe kaffe til desserten «spiselig potteplante» som sto til pynt rundt i lokalet.
For en fin dag på jobb!