«Sjokolademousse» fra Julies grønne kjøkken

avokadosjokolademousse

Foto: Anne Valeur

Det er lillelørdag, og jeg tenkte å dele en av mine favorittdessertoppskrifter til helgen fra boken min Julies grønne kjøkken. Denne «sjokolademoussen» er laget av avokado, banan og kakao, men smaker overraskende likt som en klassisk sjokolademousse. Jeg er ikke så fan av å skrive «dette kan du spise med god samvittighet», for jeg synes man skal ha god samvittighet uansett hva man spiser, men denne er altså noe helt annet enn en vanlig dessert. Jeg har til og med spist den til frokost.

Jeg kommer til å dele et par av mine favorittoppskrifter fra boka frem mot jul, men du kan allerede se fem fristende vegetaroppskrifter fra boken på Stella.no!

Avokadosjokolademousse
(2-4 porsjoner)
-2 avokado
-2 ts honning eller agavesirup
-2 bananer
-4 ss kakao
-1 ts vaniljepulver
-en klype havsalt
-eventuelt bær eller spiselige blomster til topping

1. Del avokadoene i to og fjern steinene. Skrap ut kjøttet og ha det over i en foodprocessor eller blender sammen med bananene.

2. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver, honning eller agavesirup og en klype havsalt og kjør til en glatt masse.

3. Hell blandingen over i serveringsglass og sett dem kaldt i minst 30 minutter før servering. Topp gjerne med friske bær eller spiselige blomster når det er sesong for slikt.

Boken min kan kjøpes i de fleste bokhandlere, eller på nett ved å trykke på banneret under. Om ikke så lenge åpner også min egen nettbutikk hvr jeg kommer til å selge signerte eksemplar av bøkene mine. Kan du ikke vente? Send en mail til julieilona@gmail.com så ordner vi et signert eksemplar allerede nå.
unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.