Laktosefri karamellsaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I dag har jeg publisert en oppskrift på yoghurt med varm karamellsaus på Godt.no. I den forbindelse ville jeg teste om det gikk an å lage en laktosefri variant. Det kan jeg gledelig meddele at det gjorde.

I den vanlige oppskriften bruker jeg vanlig kremfløte og rørossmør, men i den laktosefrie varianten bruker jeg laktosefri matfløte og klarnet smør. Så utrolig digg med varm karamellsaus på laktosefri is, eller hva som helst annet egentlig.

Karamellsaus:
-100 g sukker
-2,5 dl laktosefri matfløte
-30 g klarnet smør
-1 klype salt
-1/2 ts vaniljepulver

1. Vei opp sukkeret og ha det i en stor kjele. Karamellsausen bobler veldig og “vokser” i kjelen, så det er viktig å bruke en stor kjele når man koker karamell. Smelt sukkeret på middels temperatur uten å røre for mye. Rist heller litt på kjelen. Følg med hele tiden at det ikke svir seg. Når alt sukkeret er smeltet kan du røre litt med en tresleiv.

2. Mål opp fløten. Tilsett litt og litt i den varme karamellen. Her er det viktig at du rører godt hele tiden, for nå vil det boble veldig og klumpe seg litt.

3. Når all fløten er rørt inn og du har en jevn masse, tilsetter du smøret. Rør det godt ut og la sausen putre i 5-10 minutter avhengig av hvor tykk du ønsker den. Mot slutten tilsetter du en klype salt og vaniljepulveret.

Oppbevar karamellsausen i opptil en uke i kjøleskap. Laktosefri fløte ha rjo i utgangspunktet lengre holdbarhet enn vanlig fløte, men jeg tør ikke uttale meg om hvor lang holdbarheten er. Husk å steriliser glasset du skal oppbevare karamellsausen i på forhånd!

e142a4deb42b69cfc014ca5f8a590e65
Her er et eksempel på hva man kan bruke karamellsausen til!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.