Foto: Anne Valeur
En av mine favorittdrikker nå som det er så kaldt og surt er chai latte, og helst laget med mandelmelk. Her er oppskriften på en konsentrert chaisirup fra boken min Julies grønne kjøkken, så kan du bruke den melken du vil.
Chaisirupen er dessuten en super julegave spør du meg. Hell over på steriliserte glass eller flasker så holder den lenge.
Oppskriften gir 1 liter sirup
• 1 l vann
• 25 g fersk ingefær
• 2 kanelstenger
• 8 nellikspirer
• 10 kardemommekapsler
• 1 vaniljestang
• 2 stjerneanis
• 10 svarte pepperkorn
• 10 ss svart te
• 1 dl honning
1. Bland alle krydderne i en kjele og kok opp med 1 l vann. La det putre i 30 minutter under lokk.
2. Tilsett tebladene og trekk kjelen av platen. La det trekke i 10 minutter før du siler blanding- en over i en ren flaske eller et oppbevaringsglass. Tilsett så honningen og rør eller rist godt. La blandingen avkjøles.
3. For å lage chai latte, varmer du mandelmelk eller melk etter ønske og tilsetter 3-4 ss chai-konsentrat. Topp med litt kanel eller nykvernet pepper. Den kan også drikkes kald.
Chai latte med mandelmelk i min favorittkopp fra Sara Skotte.
P.S. Nå kan du kjøpe bøkene mine i min nye nettbutikk!
8 Kommentarer