Sommerpasta med krabbe

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKrabbe dere! Jeg har tidligere vært en skalldyrallergiker, slått ut på tester og aldri turt å spise det. Men i fjor prøvde jeg litt forsiktig og ingen reaksjon. Nå spiser jeg reker, blåskjell, kreps og krabbe som en gal. Anbefaler såklart ikke folk med allergi å spise ting de ikke tåler, men her er hvertfall et levende bevis på at man kan vokse av seg allergier. Og siden jeg har mye skalldyrspising å ta igjen kommer det til å bli en god del av det her fremover.

Denne pastaretten er så enkel og rask, og smaker skikkelig sommer. Dill, sitron og krabbe tror jeg faktisk er min nye favorittkombinasjon av smaker.

For deg som spiser glutenfritt synes jeg denne både smaker og oppfører seg bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskriften er beregnet for 2, og tar ca 15 minutter å lage

Ingredienser:
-250 g spagetti eller linguini
-1 ss olivenolje
-1 krabbeskjell
-50 g rognkjeksrogn eller lodderogn
-1/2 rødløk
-2 håndfuller dill
-1 dl Rørosrømme
-1 økologisk sitron
-salt og nykvernet pepper

1. Kok pasta som anvist på pakken. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen med litt olivenolje.

2. Finhakk rødløk og bland inn i pasten sammen med rømme og dill. Vask og tørk sitronen godt og rasp skallet over i pastaen. Bruk helst økologisk sitron da dette skallet ikke er vokset og sprøytet, samt at det smaker mye bedre!

3. Legg av krabbekloen og vend inn krabbekjøttet. Spar gjerne litt til topping. Smak til med salt og nykvernet pepper.

4. Fordel pastaen på to tallerkner, og topp med litt rogn, ekstra dill og krabbekjøtt. Server med en sitronbåt og smak til med sitronsaft.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskriften er publisert på godt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.