Jeg har endelig fått meg grill (men mer om den senere), så denne sommeren blir nok bra på matfronten. Jeg har egentlig ikke grillet så mye i mitt liv, så må kanskje øve meg litt. Men grilltilbehør er jeg ganske rå på. Har skrevet tidligere om at chimichurri er sommerens beste tilbehør, men her får du to av de diggeste tingene sammen – potet og chimichurri!
To ting som er digg å grille er hjertesalat og sitron. Hvorfor ikke grille salaten liksom? Grillet sitron får en søt smak, og passer godt sammen med all grillmat. Skvis det over grønnsaker, fisk eller kjøtt. Jeg lover, du kommer ikke til å savne saus.
Chimicurri:
-1/2 rødløk
-4 hvitløksfedd
-1 rød chili
-1 potte flatbladet persille
-1 potte koriander
-1 håndfull frisk oregano, eventuelt 1 ts tørket
-1 1/2 dl extra virgin olivenolje
-1/2 dl hvitvinseddik
-1/2 sitron, juice + skall
-1 ts nykvernet pepper
-1/2 ts salt
Finhakk rødløk, hvitløk og rød chili og ha det over i en bolle. Finhakk urtene og bland sammen med olivenolje, hvitvinseddik, finrevet sitronskall og sitronjuice. Tilsett til slutt salt og pepper, og rør godt sammen.
Ønsker du en helt fin og jevn chimichurri kan du ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender.
Chimichurripotetsalat:
-500 g småpoteter
-1 ts salt
-2 dl chimichurri
Kok potetene i saltet vann til de er møre. Koketid avhenger av størrelsen på potetene, alt fra 10-20 minutter. Sil av vannet og ha potetene i en bolle. Vend inn chimichurrien.
Grillet hjertesalat:
-2 hjertesalathoder
-1 ss nøytral olje
-1 klype salt og pepper
Del hjertesalathodene i to, og pensle dem med olje på alle sider. Krydre med litt salt og pepper, før de grilles på direkte varme i 3-5 minutter.
Grillet sitron:
-2 økologiske sitroner
Del sitronene i to og pirk ut steinene. Grill med snittflaten ned i 10-15 minutter. Skvis over grillmat som saus.