Rabarbrasyltetøy og chutney

IMG_9070 IMG_9077Rabarbra altså, en av mine favorittsommerting. I forrige uke kjøpte jeg inn masse rabarbra og laget klassisk rabarbrasyltetøy og en spicy chutney.

Klassisk rabarbrasyltetøy:
-1 l rabarbra (helst de røde!) kuttet i små biter
-100-150 g sukker
-frøene av en vaniljestang eller 1/2 ts vaniljepulver
-saften og skallet av en stor økologisk sitron
-0,5 dl vann

Start med å skylle og kutte rabarbraen i biter og ha det i en gryte eller traktørpanne. Ha i vannet, vaniljen, sitronen og sukkeret og bland godt. Skru på middels varme og rør ofte. Etter ca en halvtime har du syltetøy!

Spicy chutney
-1/2 l rabarbra
-5 godt modne aprikoser
-100 g sukker
-1 rød chili
-1/2 dl eplecidereddik
-1/2 ts nykvernet svart pepper
-litt salt

Følg samme metode som over, og tilsett i tillegg eplecidereddik, finhakket chili, salt og pepper. Dette blir en spicy og syrlig chutney som passer perfekt til svinekjøtt og kylling.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.