Brownie

Processed with VSCOcam with m5 presetI det siste har jeg eksperimentert litt med forskjellig brownieoppskrifter. Har laget browniekjeks med søtpotet, avokado og bønner i steden for mel. Skal oppdatere dere etterhvert altså. Så kom jeg helt tilfeldigvis over en amerikansk oppskrift på brownie helt uten mel eller melsubstitutt, og siden jeg hadde alle ingrediensene tilgjengelig måtte jeg bare teste den med en gang. Så viste det seg at flinke Paleoliv også hadde prøvd den og hadde konvertert oppskriften til norske mål. Så her kommer en slags gjennomsnittoppskrift på paleovennlig brownie uten mel og raffinert sukker. Den ble så sykt god! Baker en ny i kveld og da skal jeg tilsette enten litt kaffe, appelsinsaft eller peppermynte. Men den er helt fantastisk alene altså.

Brownie til liten brødform:
-4 egg
-2 dl kakaopulver
-2 dl kokossukker
-1 ts vaniljepulver/2 ts vaniljeekstrakt
-3 ss smeltet kokosolje
-1/8 ts salt

Dette er kanskje den enkleste oppskriften noen sinne. Bare visp sammen alle ingrediensene. Start med eggene og visp inn resten. Jeg valgte å bruke mitt 100%-kakaopulver fra Valrhona heller enn raw kakao siden det uansett skal varmes. Oppskriften er ganske liten, så bruk en liten kakeform eller brødform. Stekes i 20-25 minutter på 175 grader. Så kommer den vanskeligste delen med denne oppskriften. Den må nemlig sette seg. Så du må la den stå i et døgn (!!!) før du spiser den. Jeg klarte selvfølgelig ikke å vente, så jeg smakte på den mens den var varm. Da var den som en slags fondant med helt flytende kjerne, men etter et døgn var den mer som en brownie skal være. Den hold seg dessuten veldig bra i fem dager.

29 Kommentarer

  1. Pingback: HIMLINGEN | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.