Nytt år, nytt hår

produkterhåretSelv om dette er en matblogg, som hovedsaklig handler om mat er jeg også opptatt av rene og økologiske produkter som ikke er mat. Og dette året prøver jeg enda hardere å bruke kun økologisk hudpleie og har planer om å bytte ut all konvensjonell sminke med økologisk i løpet av året. Det enkleste har vært å gå over til økologisk hudpleie og behandling. Rett før jul (ja, ting tar litt tid på denne bloggen) var jeg på Balanzera for å fikse håret til nyåret. Jeg var hos flinke Camilla som tilfeldigvis var min stylist da vi spilte inn Julies julebakst. Selv om vi ikke gjorde noen veldig drastisk forandring gjorde vi noen små endringer som gjør at håret ser mye mer naturlig og frisk ut (ref bloggebilde til høyre). I steden for å ha helt rett kant og like lengder har vi klippet opp håret med tvinnemetoden. Da får man naturlig oppklipt hår uten at det ser noe tynnere ut. Og så har jeg innsett hvor fint det er med litt lette krøller. Så her kommer et innlegg som lovet om mine hårrutiner.

Produktene jeg bruker for tida er som vanlig sjampo og balsam fra Acure Organics. Denne serien er helt naturlig og veldig mild, samtidig som det føles som salongkvalitet. Serien har protein fra quinoa for å styrke håret og arganolje for å gi håret og hodebunnen fuktighet, og lukter skikkelig forfriskende av mint. Jeg har veldig sensitiv hodebunn og reagerer ikke på noen av ingrediensene i disse. Og best av alt, de er skikkelig billige! Bestilles på iHerb.

Jeg børster håret med en Mason Pearson-børste med kombinasjon av naturbust og nylon siden jeg lett får floker. Børsten skal være god for hodebunnen. Investerte litt i ny hårbørste etter å ha brukt samme børsten fra body shop i over ti år. Da følte jeg at jeg fortjente en ny som er både veldig fin og av bra kvalitet. Man kan forvente å ha den resten av livet med riktig behandling. Man trenger aboslutt ikke en Mason Pearson-børste, det holder lenge å velge en med naturbust.

Etter vask ca hver andre eller tredje dag prøver jeg å la håret lufttørke, men som regel må jeg ty til føning. Da begynner jeg med hodebunnsbehandling fra John Masters organics som jeg sprayer i hodebunnen og masserer inn. Denne behandlingen er perfekt hvis du har tørr og sår hodebunn, eller mister mye hår. Den gir også litt volum uten å bli fettete. Jeg er ganske overbevist om at denne behandlingen i kombinasjon med hyppige oljehårkurer har holdt hodebunnen min fri fra utslett denne vinteren. I lengdene bruker jeg varmebeskyttelsende spray fra Kevin Murphy. Dette har blitt en evig favoritt siden den lukter så godt. Og selvfølgelig fordi den er veldig bra. Til slutt bruker jeg som regel rettetang til å enten glatte ut håret eller lage litt krøller. Avslutter det hele med en lett spray fra Purepact, som er den første hårsprayen jeg har prøvd som ikke blir klissete og stiv. I tillegg lukter den sååå godt. Det er det jeg elsker med naturlige og økologiske produkter, de lukter for det meste bra og ikke syntetisk. Disse produktene får man kjøpt hos Balanzera.

Nå har Balanzera pusset opp og i kveld er det åpningsfest i salongen. Les mer om det her!

Jeg har fått behandlingen og produktene fra Balanzera sponset, men kun de produktene jeg er fornøyd med og bruker fast blir omtalt her.

1 Kommentar

  1. Pingback: Hverdagsluksus og tørrsjampo | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.