Ukas tirsdagsoppskrift på Godt er disse FANTASTISKE eplepannekakene med chèvre, timian og honning som er den perfekte kombinasjonen av fluffy, søtt, salt og syrlig. De passer perfekt til både frokost og middag. Nå som de norske eplene smaker aller best burde man spise dem så ofte som mulig. Derfor har jeg litt finraspet syrlig eple i pannekakerøren.
Det er enkelt å gjøre selve pannekakene både gluten- og laktosefrie. Bare bytt ut melet med fin glutenfri melblanding, eller en blanding av kokos- og mandelmel. Bruk melk etter ønske. Min favoritt i pannekaker er kokosmelk. Stek pannekakene dine i laktosefritt smør eller kokosolje isåfall. Jeg er så heldig å tåle geitemelk, så jeg kan spise chèvre, men om du ikke tåler det så utelat det.
EPLEPANNEKAKER
-2 dl mel
-2 dl melk
-1 egg
-1 ts bakepulver
-1 klype salt
-1 eple
-100 g chevre
-flytende honning eller agavesirup
-1 kvast timian
Start med å vispe sammen egg og melk i en bolle.
Tilsett alle de tørre ingrediensene og visp det godt sammen til en klumpfri røre.
Grovrasp et eple og bland det inn i pannekakerøren.
Stek små pannekaker på middels varme til du ser det begynner å boble. Snu pannekakene og legg på chevren. Stek til osten har blitt litt varm.
PS. Disse passer også utmerket med raspet pære.