Hver mandag på jobb lager jeg en improvisert restesuppe med slappe grønnsaker fra uken før. Den blir som regel gul og litt hot, og smaker utrolig nok som regel det samme selv om grønnsakene varierer veldig. Men det er nok fordi jeg har utviklet den perfekte suppekrydderblandingen. I helgen kokte jeg god og næringsrik kraft, og siden kjøleskapet hjemme var fullt av grønnsaksrester laget jeg en stor porsjon restesuppe som ble til mandagsmiddag og tirsdagslunsj. Her kommer en slumpoppskrift på den perfekte restesuppa.
Restesuppe
6 porsjoner
-1 løk
-2 hvitløksfedd
-2 ss olje til steking
-1 søtpotet
-2 gulrøtter
-1/2 blomkål
-1/2 squash
-1 rød paprika
-1 1/2 l kraft eller en blanding av vann og kraft
-1 boks kokosmelk
-1 lime
-3 ss soyasaus eller kokosaminosyrer (naturlig glutenfritt!)
-3 ss raspet ingefær
-1 ts kajennepepper
-1 ts gurkemeie
-1/2 ts spisskummin
-1/2 ts kanel
-Smak til med salt
Topping:
-kylling, bacon, chorizo, fetaost, koriander, persille eller hva du måtte ha liggende
1: Start med å finhakke løk og hvitløk og surr det i en stor kjele til det er blankt og mykt.
2: Hakk opp alle grønnsakene i biter og sleng det oppi gryta. Tilsett alt krydderet, lime, ingefær og soya/kokosaminisyrer og bland godt. Hell på kraft og kok opp. Skru ned temperaturen så gryta ikke fosskoker. La det stå i 20-30 minutter eller til alle grønnsakene er møre.
3: Jevn suppa med en stavmikser og tilsett kokosmelken til slutt. Smak til med salt.
4: Servér med valgfri topping. Jeg hadde noe kyllinglårfilet, bacon og koriander liggende så jeg brukte det. På jobb får de ofte servert restesuppe med spicy kikerter på toppen. Denne suppa metter skikkelig, og kan selvfølgelig lages med hva enn du har i kjøleskapet. Ikke kast slappe grønnsaker, sleng dem sammen til en restesuppe i steden for.
4 Kommentarer