Sylta rødløk er et must til taco, og jeg har visst aldri lagt ut en ordentlig oppskrift på det. Vanligvis bruker man hvitt sukker når man sylter, men i denne oppskriften bruker jeg agavesirup, som jo er fra Mexico, og gir en litt annerledes smak. I tillegg bruker jeg chili og ingefær i tacoløken min, så den får en litt mer spennende smak.
Sylta tacoløk:
-2 rødløk
-1/2 dl eddik
-1 dl agavesirup
-1 1/2 dl vann
-1 rød eller grønn chili (eller 1 chipotle om du vil ha det skikkelig sterkt og røyka i smaken)
-1 knoll ingefær (golfballstørrelse)
-1 klype salt og pepper
1. Kok opp eddik, agavesirup og vann. Vask chili og ingefæren godt og kutt dette i skiver. Ha det over i syltelaken sammen med litt salt og pepper.
2. Kutt rødløken i to og så i tynne skiver.
3. Legg løken over på et sterilisert glass. Dette gjør du ved å enten koke glasset og lokket i vann i et par minutter, eller varme det i ovnen på 200 grader i noen minutter.
4. Hell syltelaken over rødløken og sett på lokket. Sett glasset på hodet og la det avkjøle seg før du setter hele glasset kaldt. Sylta løk, eller tacoløk da, holder seg i flere uker.
Trenger du mer tacoinspirasjon? Sjekk ut tacobokanbefalingen min!