Mandelmelk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne ukas Godt-oppskrift fra meg er hjemmelaget mandelmelk. Enkelt som bare det.

Nøttemelk kan drikkes som den er, eller brukes som base i smoothie, grøt, suppe eller i kaffen.

Smakstilsetninger som er godt til nøttemelk er litt kanel, vanilje eller kakao. Prøv deg frem!

Mandelmelk:
-250 g mandler
-1 liter vann
-1 klype havsalt

1. Start med å skylle nøttene godt før du bløtlegger dem i lunket vann med en klype salt. Dette er både for å gjøre det enklere for blenderen og fordøyelsen. Ved å bløtlegge nøtter brytes en del av stivelsen ned og dessuten blir de enda mer næringsrike. La gjerne nøttene ligge i vann over natten, men bare en liten time hjelper også.

2. Skyll de ferdig bløtlagte nøttene godt før du har dem over i en blender. Fyll på med 1 liter vann per 250 gram tørre nøtter. Ha i en liten klype salt for å balansere smaken.

3. Kjør blenderen i 20-30 sekunder. Har du en ekstra kraftig blender er det ikke sikkert du trenger å sile nøttemelken. Men om du vil ha en helt jevn melk uten noen klumper kan du sile den gjennom et rent kjøkkenhåndle. Pass på å klemme ut all væsken fra nøttemassen isåfall, og ta gjerne vare på restene som kan brukes som base i for eksempel knekkebrød.

4. Noen vil nok synes at naturell nøttemelk kan være litt «stramt», så da er det fint å søte den med litt honning, agavesirup eller et par dadler. Andre smakstilsetninger som er godt til nøttemelk er litt kanel, vanilje eller kakao.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *