Grønn mat for Cathrine Hammel

CH_sommerfest03Foto: Anne Valeur, privat og Maja Hattvang

I forrige uke gjorde jeg en stor cateringjobb for Cathrine Hammel. Tema var sommerfest og den nye limited edition-kolleksjonen meadows som har blomstermønster. Det har tatt mye tid å planlegge og finne de riktige råvarene, men det resulterte også i en avslappet og vellykket fest. 70-80% av råvarene var økologiske og mesteparten norsk. Noe må jo importeres siden sesongen har startet så sent. All maten vi serverte var vegetarisk. Synes det er så stas at folk setter pris på grønn mat. Marie fra Plukk blomster var også med på festen og hadde blomsterbindingsworkshop. Så fint altså. Skulle ønske jeg var gjest på denne festen. Men her kommer hvertfall et bildedryss fra forberedelsene og maten vi serverte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMitt fantastiske Chikus catering-crew! Martin, Christina og Ida, som nettopp har begynt å blogge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg fikk kandiserte fioler og ferske spiselige blomster fra Melgården, som jeg snart skal skrive litt mer om. Jeg festet de kandiserte fiolene på makroner til desserten og brukte de ferske blomstene i salaten.

CH_sommerfest09

CH_sommerfest07

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAGrønn salat med spiselige blomster, erteskudd, kjørvel, dill, ramsløksalt og sprø bokhvete.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAØkologisk surdeigsbrød fra Handwerk og såklart økologisk smør fra Rørosmeieriet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASquashpasta med ramsløkpesto, ramsløkblomster og forglemmegei plukket av Kristin. Alle rettene ble servert i keramikk fra EvaMia. Se opp for en EvaMia-giveaway i nær fremtid!

CH_sommerfest08CH_sommerfest16CH_sommerfest15CH_sommerfest18CH_sommerfest19Vi serverte grillede grønnsaker og en grillet dessert. Både rabarbra og fersken blir utrolig godt på grillen. Vi serverte det med jordbær, bjørnebær og fioler.

CH_sommerfest14

IMG_5636-2CH_sommerfest13IMG_5609-2Maja var på festen.
CH_sommerfest24CH_sommerfest21CH_sommerfest23
For en utrolig morsom jobb å gjøre. Alt klaffet så bra. Den første dagen med ordentlig sol, fantastiske mennesker og blomster og god stemning.

Grønn meny:
-Squashpasta med ramsløkpesto, parmesan, pinjekjerner og spiselige blomster
-Asiatisk rødkålsalat med sesamdressing
-Grillet squash, asparges, minifennikel og vårløk med fetaost, rista hasselnøtter og dillolje
-Bresserte gulrøtter med ramsløk
-Grønn salat med erteskudd, kjørvel, dill, spiselige blomster og sprø bokhvete
-Surdeigsbrød fra Handwerk og smør fra Rørosmeieriet
-Hummus, klassisk variant og med rødbet
-Ramsløkpesto
-Sitronmayo
-Grillet fruktsalat med fioler
-Makroner med kandiserte fioler
-Rabarbralimonade med rogneblomster
-Vann med agurk og dill

Mye av maten vi laget er hentet fra den nye kokeboken min som snaaart kommer ut. Les mer om boken min her.

OPPSKRIFTER+VIN

8 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *