«Soltørkede tomater»

soltørkede tomater

Foto: Anne Valeur

Disse tomatene får SÅ mye smak. Selv om du bruker de blasseste og billigste cherrytomatene, smaker dette som ekte soltørkede tomater. Jeg bruker dem i salater, sammen med egg eller på knekkebrødet sammen med pesto. Oppskriften har fremgangsmåte både for vanlig ovn og dehydrator som jeg bruker en del på kjøkkenet mitt.

«Soltørkede tomater»:
⎼ 1 kg cherrytomater
⎼ 2 kvaster rosmarin
⎼ Havsalt og nykvernet pepper
⎼ ½ dl extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte i dehydrator:
Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp. Strø over litt havsalt og nykvernet pepper. Det smaker dessuten ekstra godt med en kvast rosmarin eller to over. Det trengs ikke olje når man skal dehydrere tomatene. De tørkes ved 45⎼50 grader i 8⎼12 timer.

Fremgangsmåte i ovn:
Følg samme fremgangsmåte som over, men drypp litt olivenolje over tomatene i tillegg. Stekes i ovn ved50⎼60 grader i 8⎼12 timer med stekeovnsdøra på gløtt, eller ved 100 grader i 4⎼5 timer om du ikke har så god tid. Godt blir det uansett!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min Julies grønne kjøkken!

unnamed

4 Kommentarer

  1. Hvor lenge holder de seg? Har veldig mange tomater som straks er modne i hagen…kanskje dette er en måte å beholde de utover vinteren?:)

    • De har ganske lang holdbarhet, spesielt lang hvis du legger dem i olje etter at de er avkjølt. Litt usikker på om det varer heele vinteren, men de er uansett så gode at du sikkert spiser dem opp før de blir dårlige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *