Chai latte fra Julies grønne kjøkken

chai latte 1

Foto: Anne Valeur

En av mine favorittdrikker nå som det er så kaldt og surt er chai latte, og helst laget med mandelmelk. Her er oppskriften på en konsentrert chaisirup fra boken min Julies grønne kjøkken, så kan du bruke den melken du vil.

Chaisirupen er dessuten en super julegave spør du meg. Hell over på steriliserte glass eller flasker så holder den lenge.

Oppskriften gir 1 liter sirup

• 1 l vann
• 25 g fersk ingefær
• 2 kanelstenger
• 8 nellikspirer
• 10 kardemommekapsler
• 1 vaniljestang
• 2 stjerneanis
• 10 svarte pepperkorn
• 10 ss svart te
• 1 dl honning

1. Bland alle krydderne i en kjele og kok opp med 1 l vann. La det putre i 30 minutter under lokk.

2. Tilsett tebladene og trekk kjelen av platen. La det trekke i 10 minutter før du siler blanding- en over i en ren flaske eller et oppbevaringsglass. Tilsett så honningen og rør eller rist godt. La blandingen avkjøles.

3. For å lage chai latte, varmer du mandelmelk eller melk etter ønske og tilsetter 3-4 ss chai-konsentrat. Topp med litt kanel eller nykvernet pepper. Den kan også drikkes kald.

chai latte 2
Chai latte med mandelmelk i min favorittkopp fra Sara Skotte.

P.S. Nå kan du kjøpe bøkene mine i min nye nettbutikk!

6 Kommentarer

  1. Hei. Har ikke funnet kardemomme kapsler noen steder, kan jeg bruke kardemommefrø I steden? Og er det nøytral svart te jeg må bruke? Eller kan jeg bruke svar Chai te?
    Liker blogger din godt ☺ Silje

    • Tusen takk, Silje!

      Ja, bare bruk kardemommefrø! Du finner kardemommekapsler ofte i den indiske avdelingen i butikker. Bruk en helt nytral svart te. Ceylon, assam etc. Det er ikke noe poeng i å bruke chai siden det er det du lager med alle krydderne. Lykke til!

  2. Hei!
    Hvordan blir det hvis jeg bruker løs te (ikke blader)- skal mengden endres? På forhånd takk!

    • skjønner ikke helt hva du mener med «løs te (ikke blader)». Bruker du løs te har du i 10 ss som det står i oppskriften. Kan eventuelt byttes ut med 10 teposer svart te.

  3. Tusen takk! Denne oppskriften virker skikkelig DEILIG! Vet du noe om holdbarheten på denne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *