Chimichurri og grillmat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHva gjør man når man har en stor bunt persille til overs? Og hagen full av mynte? Jo, da lager man chimichurri og griller. De som følger meg på snapchat vet at jeg ikke fikk fyr på grillen, og grilla disse tingene i en grillpanne. Så for de som ikke har grill er det fullt mulig. For de som har grill og klarer å få fyr på den anbefaler jeg såklart å grille for den ekte, gode grillsmaken. Jeg fant frem en skikkelig saftig frilandsgriskotelett og noen deilige, danske økogrønnsaker fra kjøleskapet her på Julies danske feriekjøkken og lagde det som i utgangspunktet kunne vært en veldig kjapp middag (ønsker meg grillkurs!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift til 4 – ca 30 minutter

Ingredienser
-1 stor squash
-8 små spisspaprika
-4 svinekoteletter, gjerne med ben!
-salt og pepper

Chimichurri:
-2 håndfuller persille
-1 håndfull basilikum
-1 håndfull mynte
-1-2 dl olivenolje
-2 hvitløkfedd
-1 sitron, økologisk!
-1 chili
-salt og pepper

1. Fyr opp grillen, og begynn med chimichurrien. Finhakk urter og hvitløk. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den også. Eventuelt kan alt dette kjøres i en blender eller med stavmikser. Jeg liker den litt chunky. Finrasp skallet av en sitron og skvis safta av halve sitronen oppi. Bland inn olivenolje til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Chimichurri holder seg fint et par dager i kjøleskap, så lag gjerne stor porsjon.

2. Del squash i staver og grill i et par minutter på hver side. Legg paprikaen på hel og grill den til den faller sammen og såvidt blir litt svidd. Da blir den ekstra søt og god.

3. Grill svinekotelettene et par minutter på hver side over direkte varme, og legg dem så til side på grillen og la dem hvile ti minutter. Alternativt kan de stekes i en grillpanne og så gå 10 minutter inn i stekeovnen på 180 grader. Krydre med salt og pepper. Server med masse chimichurri!

P.S. Feriehuset jeg bor i er lånt av Novasol og VisitDenmark!

2 Kommentarer

  1. Digg mat og bloggen gir masse inspirasjon. Lurer på en ting, du lever jo av mat, hvordan gjør du det når du er på typ eventer osv i forhold til forskjellige matintoleranse? Eller i utlandet på andre oppdrag?

    • Så hyggelig å høre! Mine intoleranser har heldigvis bedret seg, men jeg sier alltid ifra til restauranten/arrangøren av event om det er noe jeg ikke tåler. I utlandet booker jeg som regel alltid inn alle måltider på forhånd, og gir da beskjed om at jeg ikke tåler gluten for eksmepel. Har alltid med meg både laktase- og glutenenzymer fra Shift som gjør at jeg kan spise litt uten at det blir krise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *