Raw iskake fra Julies grønne kjøkken

rawkake2 copy

Foto: Anne Valeur

Denne kaken skal ikke stekes, kun stå i fryseren og stivne. Derfor passer den utmerket å lage et par dager i forveien om man skal ha selskap. Oppskriften er fra kokeboken min Julies grønne kjøkken.

Det blir ca 10 kakestykker. Det er ca 30 minutter forberedelser og tilberedning, og 6 timer avkjøling.

Nøttebunn
• 200 g paranøtter
• 1 klype salt
• 1 ts vanilje
• 10 dadler
• 1 dl kokosmasse
• 1 ss kokosolje
• 1 ss agavesirup

Fyll
• 300 g cashewnøtter
• 175 g squash
• 1 dl kokosolje
• 1 dl agavesirup
• 1 sitron
• 1 moden mango
• eventuelt opptil 1 dl vann

Før laging:
Legg paranøtter og cashewnøtter i bløt hver for seg i minst 2–3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.

1. Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup. Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.

2. Lag så fyllet. Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen. Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til du har en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron. Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør dem sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl. Hell fyllet over nøttebunnen.

3. Sett hele kaken i fryseren i 5–6 timer. Ta ut formen 20–30 minutter før servering. Topp gjerne med grovhakkede nøtter.

rawkake copy

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.