Sommermat og giveaway – Julies grønne kjøkken

giveaway julies grønne kjøkken

Hei folkens, nå er det akkurat et år siden jeg ga ut Julies grønne kjøkken. Da satt Anne og jeg på verandaen og feiret med champagne fra forlaget og bladde febrilsk i den fineste boka vi noen sinne har sett (hehe). Imorgen kveld skal jeg på Sommeråpent på NRK og lage noen av rettene fra boka, og i den anledning tenkte jeg å gi bort tre eksemplar som en liten sommergave til dere. Alt du trenger å gjøre er å kommentere hva som er din favorittsommermat i kommentarfeltet under.

Min beste sommermat er er enkle og friske salater med masse urter og sitron og en eller annen form for protein. Kyllinglår, fisk eller kanskje halloumiost. Lager stort sett mat etter ‘hmm hva har jeg gi kjøleskapet-prinsippet’, som maten under.

sommermat julies grønne kjøkken

Tomatsalat:
-2 bifftomater
-2 grønne tomater
-1 burrata
-litt god olivenolje
-salt og pepper
-kjørvel til topping

Kutt tomatene i store biter, og riv opp osten over. Drypp litt god olivenolje og salte og pepre etter ønske. Topp med frisk kjørvel, min favoritturt i hele verden.

Agurksalat:
-1 agurk
-1 liten fennikel
-1 kvast dill
-1/2 sitron
-2 ss god olivenolje

Del agurk i terninger. Skjær fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Dryss rikelig med dill over. Bland sammen med sitronsaft og olivenolje.

Potetsalat:
-500 g små poteter
-1 håndfull dill
-1 hånfull kjørvel
-1 ss smør
-salt og pepper
-ringblomst til topping

Del potetene i to og kok dem i lettsaltet vann eller damp på en damprist i 10-15 minutter. Stek dem etterpå gylne i litt smør. Bland sammen med dill og kjørvel. Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med ringblomstblader!

Grønn salat:
-1 potte rapidsalat
-1 håndfull ertespirer
-1/2 dl bokhvetkorn
-2 ss god olivenolje
-1/2 sitron
-kornblomst til topping

Vask og tørk salaten. Bland sammen med ertespirer. Rist bokhvetekornene i en tørr og varm panne. Rist litt rundt underveis helt til de begynner å poppe. Dryss dem over salaten. Topp med litt god olivenolje og sitronsaft, eventuelt en sitronolivenolje. Kornblomstblader er fint som topping.

Kyllinglår:
-1 kyllinglår til hver
-1 ss olje
-1 ss smør
-salt og pepper

Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Stek i et par minutter på hver side til de er gylne i litt salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og stek videre på 180 grader i stekeovnen i 20-30 minutter. La dem hvile 10 minutter. Bruk gjerne et steketermometer når du steker kylling. Kjernetemperaturen skal være minst 68 grader når du tar dem ut av ovnen.

sommermat julies grønne kjøkkensommermat julies grønne kjøkken

Nå gleder jeg meg til å høre om deres beste sommermat. Kommenter under for å være med i trekningen av et signert eksemplar av boken min, Julies grønne kjøkken. Vinnerne blir kåret 31. august!

39 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.