Syltet rødløk

syltet rødløk i norgesglass
I dag våknet jeg opp til strålende sol og fikk lyst å lage syltet rødløk. Kanskje fordi vi fikk syltet rødløk til omtrent alt i Finland? Jeg har en variant med chili og ingefær som er veldig god. Men nå tenkte jeg å lage en litt finskinspirert variant med solbær. Jeg hadde en solbæreddik, men man kan også fint bruke litt solbærsirup. Jeg bruker agavesirup i steden for hvitt sukker når jeg lager syltet rødløk, men det er jo klart at 1 dl agavesirup er mye dyrere enn hvitt sukker, så her er det fritt frem.

Syltet rødløk:
-2 rødløk
-1/2 dl eddik
-2 ss solbæreddik eller solbærsirup
-1 dl agavesirup
-1 1/2 dl vann
-3 stjerneanis
-1 klype salt og pepper

Slik gjør du:
1. Kok opp eddik, agavesirup og vann. Tilsett stjerneanis og litt salt og pepper.
2. Kutt rødløken i to og så i tynne skiver. Legg løken over på et sterilisert glass. Dette gjør du ved å enten koke glasset og lokket i vann i et par minutter, eller varme det i ovnen på 200 grader i noen minutter.
3. Hell syltelaken over rødløken og sett på lokket. Sett glasset på hodet og la det avkjøle seg før du setter hele glasset kaldt. Syltet løk holder seg i flere uker.

1 Kommentar

  1. Pingback: Litt om gluten - og ny frokostrutine - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *