Marokkansk gulrotsalat

marokkansk gulrotsalat

Denne digge salaten har jeg laget for min samarbeidspartner Simply Cola. Jeg har tatt utgangspunkt i noen av smakene og ingrediensene i brusen og laget en salat med disse. En ganske morsom jobb, og et sluttresultat som passer godt sammen. Du kan smake både mynte, sitron, lime, kanel og kardemomme i Simply Cola.

Oppskriften er beregnet som en middag for 2 eller sidesalat for 4. Passer utrolig godt sammen med grillet lam, eller noen digge pølser.

Ingredienser:
-500 g gulrøtter
-1 boks hermetiske kikerter
-1 håndfull mynte
-1 håndfull koriander
-100 g fetaost
-1/2 granateple
-50 g pistasjnøtter

Dressing:
-1 dl god olivenolje
-1 sitron
-1 lime
-1 ss flytene honning eller agavesirup
-1 ts paprikapulver
-1 ts spisksummen
-1/2 ts kanel
-1/4 ts kardemomme
-1 klype salt
-1 klype pepper

Fremgangsmåte:
1. Kutt av endene på gulrøttene, og skrell dem med en grønnsaksskreller. Fortsett å skjære tynne bånd av gulrøttene. Legg dem i en stor bolle.

2. Skyll kikertene og bland sammen med gulrotbåndene. Finhakk mynte og koriander og bland sammen.

3. Smuldre fetaosten over, og plukk ut granateplefrøene. Dryss over salaten sammen med grovhakkede pistasjnøtter.

4. Lag dressingen ved å vispe sammen god olivenolje med saft fra sitron og lime, flytende honning eller agavesirup og krydderet. Hell dressingen over salaten og bland godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.