Santa Maria pop up

santa maria

Neste uke åpner Santa Maria en pop up-restaurant i samarbeid med Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge på Grünerløkka. I tillegg til texmex og asiatiske retter skal de servere retter fra sin nye serie latinamerikanske retter, med cocktails som passer til. I forbindelse med denne nylanseringen har jeg og to andre bloggere fått frie tøyler på kjøkkenet til å eksperimentere med de nye produktene, og vi har fått invitere noen av dere til å bli med å smake!

De nye latinamerikanske produktene gir deg en smak av Peru, Karibia, Cuba eller Costa Rica. Serien består av to typer smakssatt ris og fire typer sauser du tilsetter over valgfritt protein og grønnsaker.

santa maria

santa maria

Jeg inviterte bloggsøster Maja Hattvang over for å lage litt peruansk mat. Vi gikk for yellow lemon & garlic rice og garlic & tomato sauce over kylling. I tillegg laget vi en peruansk grønn aji og pico de gallo til. Og avokado, alltid avokado!

santa maria

Etter litt hakking og koking…

santa maria

Det ferdige resultatet!

Ingredienser til to personer:
-2 ss nøytral olje
-400 g kylling lårfilet
-1 stor grønn, gul eller hvit squash
-1-2 poser garlic & tomato sauce
-1 pose yellow lemon and garlic rice
-1/2 sitron
-1 håndfull fersk koriander
-1 stor eller 2 små avokado
-1 lime

Grønn aji:
-1 dl majones
-1 fedd hvitløk
-1 potte koriander
-1⁄2 fersk grønn jalapeño
-1⁄2 dl raspet parmesan
-1 lime, saft

Pico de gallo:
-2 tomater
-1 liten salatløk
-1 potte fersk koriander
-1 ts Santa Maria Green Jalapeño
-1 lime, saft
-salt

Fremgangsmåte:
1. Varm olje i en stor stekepanne. Skjær kylling lårfilet i tynne strimler og brun dem i oljen. Del squash i terninger og ha i panna sammen med kyllingen. Stek i ca 5 minutter før du heller over sausen. Hvis du liker mye saus anbefaler jeg å bruke to poser!

2. Tilbered risen som anvist på pakken. Rasp sitronskall over risen før servering. Ha gjerne litt hakket fersk koriander på risen.

3. Lag grønn aji ved å kjøre alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor til en jevn, lysegrønn saus.

4. Lag pico de gallo ved å finhakke alle ingrediensene og blande sammen med limesaft og salt.

5. Del avokado i to og skjær i tynne skiver. Del lime i båter.

santa maria

santa maria

Inviter en venn eller to på en rask og enkel hverdagsmiddag.

santa maria

Giveaway:
Har du lyst til å smake? Jeg har et par gavekort til pop up-restauranten som åpner på Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge neste uke. Kommenter under for å være med i trekningen av fire gavekort på 600,- som kan brukes i løpet av de to ukene pop up-restauranten er åpen, mellom 20.februar og 6. mars. Husk å skrive inn mailen din (kun synlig for meg)! Vinnerne blir kåret fredag 16. februar og vil bli kontaktet på mail. (Konkurransen er avsluttet!)

Her kan du se hva som blir servert på pop up-restauranten!

santa maria

Her kan du lese Majas innlegg fra middagen vår, og her kan du se Nussaras oppskrift!

86 Kommentarer

  1. Pingback: Latin-Amerika med Santa Maria - Just another food story

  2. Pingback: Middagsklubben goes Santa Maria - Maja HattvangMaja Hattvang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *