Santa Maria pop up

santa maria

Neste uke åpner Santa Maria en pop up-restaurant i samarbeid med Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge på Grünerløkka. I tillegg til texmex og asiatiske retter skal de servere retter fra sin nye serie latinamerikanske retter, med cocktails som passer til. I forbindelse med denne nylanseringen har jeg og to andre bloggere fått frie tøyler på kjøkkenet til å eksperimentere med de nye produktene, og vi har fått invitere noen av dere til å bli med å smake!

De nye latinamerikanske produktene gir deg en smak av Peru, Karibia, Cuba eller Costa Rica. Serien består av to typer smakssatt ris og fire typer sauser du tilsetter over valgfritt protein og grønnsaker.

santa maria

santa maria

Jeg inviterte bloggsøster Maja Hattvang over for å lage litt peruansk mat. Vi gikk for yellow lemon & garlic rice og garlic & tomato sauce over kylling. I tillegg laget vi en peruansk grønn aji og pico de gallo til. Og avokado, alltid avokado!

santa maria

Etter litt hakking og koking…

santa maria

Det ferdige resultatet!

Ingredienser til to personer:
-2 ss nøytral olje
-400 g kylling lårfilet
-1 stor grønn, gul eller hvit squash
-1-2 poser garlic & tomato sauce
-1 pose yellow lemon and garlic rice
-1/2 sitron
-1 håndfull fersk koriander
-1 stor eller 2 små avokado
-1 lime

Grønn aji:
-1 dl majones
-1 fedd hvitløk
-1 potte koriander
-1⁄2 fersk grønn jalapeño
-1⁄2 dl raspet parmesan
-1 lime, saft

Pico de gallo:
-2 tomater
-1 liten salatløk
-1 potte fersk koriander
-1 ts Santa Maria Green Jalapeño
-1 lime, saft
-salt

Fremgangsmåte:
1. Varm olje i en stor stekepanne. Skjær kylling lårfilet i tynne strimler og brun dem i oljen. Del squash i terninger og ha i panna sammen med kyllingen. Stek i ca 5 minutter før du heller over sausen. Hvis du liker mye saus anbefaler jeg å bruke to poser!

2. Tilbered risen som anvist på pakken. Rasp sitronskall over risen før servering. Ha gjerne litt hakket fersk koriander på risen.

3. Lag grønn aji ved å kjøre alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor til en jevn, lysegrønn saus.

4. Lag pico de gallo ved å finhakke alle ingrediensene og blande sammen med limesaft og salt.

5. Del avokado i to og skjær i tynne skiver. Del lime i båter.

santa maria

santa maria

Inviter en venn eller to på en rask og enkel hverdagsmiddag.

santa maria

Giveaway:
Har du lyst til å smake? Jeg har et par gavekort til pop up-restauranten som åpner på Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge neste uke. Kommenter under for å være med i trekningen av fire gavekort på 600,- som kan brukes i løpet av de to ukene pop up-restauranten er åpen, mellom 20.februar og 6. mars. Husk å skrive inn mailen din (kun synlig for meg)! Vinnerne blir kåret fredag 16. februar og vil bli kontaktet på mail.

santa maria

Her kan du lese Majas innlegg fra middagen vår, og her kan du se Nussaras oppskrift!

86 Kommentarer

  1. Namnam! Jeg er blakk i februar og blir supertakknemlig om jeg kan få stille min kulinariske wanderlust.

  2. Fordi jeg er syyyykt nysgjerrig på hvordan dette er, enkelt og greit😉🍴

  3. Åh, så diggggg!😋👌🏼 Det hadde vært så herlig å unne megselv en tur ut for å spise midt opp i masteroppgave skrivings!

  4. Stine Lyshaug Olsen

    Som student og litt mager pengebok om dagen vil jeg bli kjempeglad for gavekort 😎

  5. Digger å teste ut ny mat, og vet akkuratt hvem jeg skal ta med på dette 💃🏼😃

  6. Åjaaaa takk! Hadde vært veldig moro, for da kan jeg spandere middag på en god venn, på tross av tynn lommebok!

  7. Ooh! Får besøk av ei venninne neste helg, som jeg ser veldig sjeldent, siden hun bor i Trondheim. Hadde vært hyggelig å kunne ta henne med ut på middag før vi skal på konsert 😄

  8. Ser jo sjukt digg ut- klart jeg vil være med på konkurransen! Som student har jeg ikke all verdens å rutte med, og setter desto større pris på muligheten om den byr seg😀😃😄😁

  9. Det så veldig digg ut! Elsker slik mat👌 Vil gjerne dra på pop-up 😀

  10. Yum! Vil veldig gjerne ta med meg min tacofrelste samboer for å utvide det meksikanske repertoaret hans litt;)

  11. Så deilig det hadde vært, et godt måltid er aldri feil i godt selskap 🙂

  12. Cecilie A.

    Et stort ja takk gjerne fra meg og samboer! Fingers crossed 🤞🏼🤞🏼🤞🏼😋

  13. Cecilie A.

    Et stort ja takk gjerne fra meg og samboer! Fingers crossed 🤞🏼🤞🏼😋

  14. Ser helt nydelig ut! Dette må testes. Hadde vært stor stas å vinne gavekort. 🤤🤞🏽

  15. Ser sjukt digg ut, taco er jo livet, så jeg blir veldig glad om jeg vinner:)

  16. Vilde Hauan

    Deilig! Skal lage dette ila uka. Vil også gjerne på pop-up restaurant!

  17. Jeg skulle veldig gjerne tatt med meg mannen ut av babybobla, på en gastronomisk opplevelse som dette 👏🏼👏🏼

  18. Jaaa, jeg er på tredje måned med mastercard og vil spise digg taco! 😬😬 🤗🌮 🐕

  19. Jeg vil spise. Er det lov å bruke fattig kunstner som argument? Kombinert med genetisk latskap knyttet til huslige sysler. Som hakking. Og oppvask. Damn, jeg ble sulten nå.

    #avocadodreams

  20. Pingback: Latin-Amerika med Santa Maria - Just another food story

  21. Dette høres veldig spennende ut, og det hadde vært gøy å kunne ta med venner hit 😊

  22. Åh, hørtes utrolig digg ut- har skikkelig lyst å få litt inspirasjon til nye middagsretter!

  23. Pingback: Middagsklubben goes Santa Maria - Maja HattvangMaja Hattvang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *