Fargerik couscous med laks og avokado

fargerik couscous

Tenkte jeg skulle fortelle om en ny jobb jeg har fått. Fremover skal jeg nemlig utvikle oppskrifter for Lerøy. Det passer meg så bra, for da får jeg laget masse godt med fisk og skalldyr fremover. Jeg har allerede laget en oppskrift på gratinert sjøkreps og en med glutenfri pankopanert torsk for dem. Gleder meg til fortsettelsen! Min siste oppskrift er en superrask, enkel og mettende middagsrett. Marinaden er sååå god, så lag gjerne en dobbel porsjon av den når du først er i gang.

Denne oppskriften er beregnet for 4 personer

Ingredienser:
-4 stk laksefilet a 125g
-2 stk avokado

Couscous:
-4 dl vann
-4 dl couscous
-1 ts salt
-1 ss olivenolje
-1 bunt vårløk
-1 håndfull frisk koriander
-1 håndfull frisk mynte
-1 stk mango
-1 stk granateple

Marinade:
-5 ss soyasaus
-1 ss sriracha eller annen chilisaus
-1 ts sukker
-1 stk lime
-2 ss sesamfrø, svarte eller hvite

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Del hver av laksefiletene i 4-5 biter.

2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en skål; soyasaus, chilisaus, sukker, limesaft og sesamfrø. Vend laksebitene i sausen og la det marineres i 10 minutter.

3. Tilbered couscousen. Kok opp 4 dl vann i en gryte og slå av varmen når vannet koker. Tilsett 4 dl couscous og salt. Rør om og sett på lokk. La couscousen svelle i 5 minutter, før du tilsetter 1 ss olivenolje og rører rundt med en gaffel.

4. Finhakk vårløk, koriander og mynte. Skrell mangoen og skjær i terninger. Bland sammen med den ferdigkokte couscousen.

5. Del avokado i to, fjern steinen og plukk av skallet. Legg de halve avokadoene med snittflaten ned, og skjær tynne skiver.

6. Del granateplet i to og dunk ut frøene med baksiden av en tresleiv. Obs! Granateplesaft kan misfarge klær og kjøkkenutstyr. Et tips er å sette en skål med vann ned i kjøkkenvasken, og dunke frøene ut oppi skålen med vann. Slik blir det litt mindre søl.

7. Fordel laksebitene utover et stekebrett kledd med bakepapir, og sett inn i den forvarmede ovnen. Stek i 5-6 minutter.

8. Marinaden som blir til overs kan du enten servere som en dipp som den er, eller gi den et raskt oppkok for å få en mer konsentrert saus.

8. Dander couscous i dype skåler, og topp med laksebiter og avokadoskiver. Dryss granateplefrø på toppen.

Oppskriften er opprinnelig publisert på Lerøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.