Frokostsmoothie med havre

frokostsmoothie

Jeg er ikke egentlig så fan av flytende frokost, for jeg synes frokost er det viktigste måltidet om dagen. Jeg vil helst spise en fet frokost med egg, avokado og ost fordi det holder meg mett mye lenger. Men noen ganger har man bare ikke tid til det, eller du har noen slappe fruktrester du trenger å bruke opp. Da er denne frokostsmoothien med havre helt perfekt. Den inneholder dessuten to av frokostfavorittene mine – avokado og egg. Smoothien smaker friskt og godt på grunn av ingefær og pasjonsfrukt. De sorte flekkene i smoothien er fra pasjonsfrukten.

Jeg prøver å få i meg kollagen hver dag fordi jeg ser en betydelig endring i hudkvaliteten etter at jeg begynte med det. Dessverre glemmer jeg det ofte, så å ha det i smoothien er en perfekt måte å få det i seg på. Det smaker igrunnen ingenting, så det er også mulig å bare blande det ut i vann (note to self). Jeg bruker dette for tiden.

Oppskriften gir to porsjoner

Frokostsmoothie med havre:
-1 håndfull isbiter
-2-3 cm ingefær
-1 pasjonsfrukt
-1 dl havre
-1 pære
-1 liten banan
-1 liten avokado eller 1/2 stor
-1 liten mango eller 1/2 stor
-1 egg
-2 ts kollagen (kan utelates!)
-3 dl havremelk

Fremgangsmåte:
1. Ha isbiter i bunn av blenderen. Skrell ingefær og del pasjonsfrukten i to. Skrap ut fruktkjøttet.

2. Ha så i havre og pære delt i to uten kjernen. Tilsett banan, avokadofruktkjøtt og mango i terninger.

3. Knekk til slutt et egg over og tilsett kollagen om du ønsker det. Topp med havremelk.

4. Kjør blenderen i ca 1 minutt, eller til smoothien er jevn. Det vil være vanskelig for selv den kraftigste blenderen å finknuse pasjonsfruktfrø, så smoothien vil få sorte prikker.

Jeg lager alltid dobbel porsjon smoothie og setter den ene porsjonen i kjøleskapet til neste dag. Siden denne smoothien inneholder rått egg er den kun holdbar 1-2 dager i kjøleskap.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.