Turmeric chai

turmeric chai

I januar lanserte Yogi tea en ny type økologisk teblanding – turmeric chai. Teen kan drikkes som den er, eller blandes med valgfri melk og søtningsmiddel for å gå en golden milk, eller gurkemeielatte som det også kalles. Jeg har en oppskrift på dette fra før av hvor du blander sammen alle krydderne selv, men med den nye teen er det raskt og enkelt å lage.

Turmeric chai fra Yogi tea inneholder gurkemeie, kanel, lakrisrot, ingefær, kardemomme, sort pepper, eple, fennikel, muskatblomme, kakaoskall og kryddernellik. For å lage vanlig te trekker du teposen i 7-9 minutter i 100 grader varmt vann, og for å lage en golden milk trekker du teen i ca 5 minutter i 100 grader varmt vann, før du tilsetter en skvett melk og 1 ts valgfri søtning. Jeg brukte mandelmelk og honning.

turmeric chai

I anledning lanseringen av turmeric chai har jeg blitt utfordret til en 7minuteschallenge, og siden Yogi tea er et ayurvedisk merke med sterk tilknytning til yoga har jeg blitt inspirert til å starte dagen med en liten yoga- og meditasjonsøkt. Enten gjør jeg bare strekkeøvelser mens jeg fortsatt ligger i sengen, eller så ruller jeg ut matten oppå mitt nye marokkanske teppe og gjør noen enkle øvelser før jeg hopper i dusjen. Det er ingen tvil om at de dagene jeg starter på denne måten blir litt bedre.

turmeric chai

Når jeg starter dagen med litt strekking eller yoga får jeg en bedre holdning, og jeg blir ikke like sliten av å sitte foran dataen hele dagen. Her tar jeg en liten oppkvikkende arbeidspause med en kopp golden milk.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.