Hjemmelaget ferskost

ferskost

Vet dere hvor utrolig enkelt det er å lage sin egen ferskost? Eller kremost om du vil. Det er nemlig latterlig enkelt. Du bare heller kefir over i et kaffefilter og lar det stå på kjøkkenbenken over natta for å renne av seg. Neste morgen sitter du igjen med en fløyelsmyk og fast ostemasse. Bland inn de smakstilsetningene du vil ha, og du har ditt eget pålegg klart.

Denne varianten er med litt salt, finhakket dill og gressløk. Det smakte superdigg sammen med både krabbe og speilegg. Tenker å prøve meg på en variant med røkt paprika senere. Og såklart en med hvitløk.

Kefir er syrnet melk, så ferkosten får en frisk og syrlig smak. Selv er jeg laktoseintolerant, men tåler syrnede melkeprodukter som kefir bedre enn vanlig melk.

ferskost

Hjemmelaget ferskost:
-3 dl kefir
-1 kaffefilter, osteklede eller kjøkkenhåndkle
-1 klype salt
-Urter, feks dill, gressløk eller basilikum

Fremgangsmåte:
1. Hell kefir i et kaffefilter og plasser beholderen over en skål eller lignende. La det stå og renne av seg over natten i romtemperatur.

2. Ha ferskosten over i en bolle og rør inn en klype salt og de urtene/krydderne du ønsker.

3. Oppbevar ferdig ferskost i en tett beholder i kjøleskap og bruk innen et par dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *