Pressetur, sponset opphold
I går blogget jeg om Skagen og turen jeg var på med Visit Denmark for et par uker siden. Vi sjekket inn på Ruths hotel etter en lang dag i på sykkel i Skagen, og den hotellopplevelsen var så fantastisk at det fortjener et helt eget innlegg. Hotellet ligger i Gamle Skagen, et lite stykke unna selve Skagen med bil eller sykkel.
Jeg hadde med meg fotografen min Anne Valeur som har tatt alle bildene. Følg oss på instagram med #julieogannepåtur.
Utsikten fra verandaen vår! Bak sanddynene ligger stranda.
Det er også en veldig fin spaavdeling på hotellet, med varmt basseng, sauna, trimrom og spabehandlinger hvor de bruker danske og økologiske hudpleieprodukter. Skulle gjerne vært her mye lenger for å benyttet meg av det. Anne hoppet i bassenget hvor man også kan sykle under vann. Gøy!
På kvelden møttes vi i lobbyen hvor vi fikk servert champagne og snacks før middagen. Gourmetrestauranten var egentlig stengt den dagen vi var der, men kokkene fra restauranten hadde likevel kommet på jobb og tilberedte full gourmetmeny til oss som vi spiste i Brasseriet sammen med de andre gjestene. Over ser du hvordan Gourmetrestauranten ser ut. Stilrent og dansk, med utsikt ut over havet. I brasseriet er det litt mer avslappet stemning, men likevel med luksuspreg.
Hjemmelaget brød og smør, servert i supersøte små skåler.
Vi fikk servert en helt fantastisk meny med masse lokale råvarer og god vin til. Urtene og blomstene er selvplukket rundt hotellet. Under ser du hele menyen, skrevet ned på dansk av kjøkkensjefen Dennis Juhl.
Snacks:
Puffet sago, østers emulsion
Flæskesvær, remoulade på umodne ferskner og syre
Rå Skagen rejer med brunet smør
Kulmule, syltet grønne tomater, urte creme
Grisetæer, syltet løvstikke, sennep
Andelever og syltet rødbede
Tatar af kronvildt, puffet kartoffel og estragon
Sprød kalvebrissel, aromatisk creme
Forrett:
Skagen fisk og Skagen grønt
Hovedrett:
Grambogård lam, broccoli og morkel
Dessert:
Fåremælksyoghurt og urter
Vin:
G. Chiquet Champagne 1er cru Tradition
Chablis ’’Vaillons’’ 2012 Dom. Duplessis
Cabernet Sauvignon 2008 Starmont Napa valley
Silvaner eiswein ’’Rotenpfad’’ 2003 kupper
Vår fantastiske reiseleder, Julie, fra Visit Denmark.
Og Cecilie som er frilansjournalist.
Etter mye god mat og drikke var det deilig å legge seg i den myke senga i vindfulle Gl.Skagen og oppdatere instagram.
Morgenen etter hoppet vi i senga og tok dette rå bildet med selvutløser. Anbefales!
Så var det på tide med frokost. Frokosten på Ruths hotel er kanskje den aller beste hotellfrokosten jeg noen gang har opplevd. Utvalget var ikke overveldende, og det liker jeg. Ferskt brød og knekkebrød fra eget bakeri, et utvalg av danske oster, ferskpresset appelsinjuice, hjemmelaget syltetøy og ikke minst sjokoladepålegg fra hotellets egen sjokoladekokk (!). Man kunne også bestille stekt egg ved siden av, servert i en søt liten stekepanne. Høy kvalitet i alle ledd, og den beste starten på dagen.
Matchet frokosten!
Etter frokost hadde vi tid til en liten tur på stranden før vi skulle videre til nok et fantastisk badehotell, som også fortjener et eget innlegg.
Konklusjonen er, Ruths hotel er et helt fantastisk hotel. Luksus, men ikke overdådig. Du blir skikkelig vartet opp, og klarer du ikke å slappe av her, ja da klarer du det nok ingen steder i hele verden. Det koster litt, men det er det også verdt. Besøk hjemmesiden deres her. Planlegger du en tur i sommer må du booke snart. Skal du ikke overnatte anbefaler jeg å ta en tur i spaet og spise middag der hvertfall.